Predstavljanje knjige “Dictionnaire de la Méditerranée”

Autori: Dionigi Albera, Maryline Crivello i Mohamed Tozy u suradnji s Gisèle Seimandi

 

Predstavljanje knjige održat će se u utorak, 22. studenog  2016. godine u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj (Preradovićeva 5).

 

Ovo izuzetno djelo predstavit će jedan od autora, g. Dionigi Albera, antropolog, ravnatelj istraživanja u CNRS-u, i direktor Instituta za mediteransku, europsku i komparativnu etnologiju iz  Aix-en-Provence.

 

Predavanje će se održati  na francuskom jeziku uz konsekutivni prijevod.

Knjiga « Dictionnaire de la Méditerranée »  donosi pregled recentnih radova posvećenih spoznajama, teritorijima, sjećanjima i amblematičnim figurama velike složenosti i izuzetnog bogatstva. Povezujući sve discipline društvenih i humanističkih znanosti, djelo daje pregled aktualnih spoznaja i stavlja naglasak na raznolikost  percepcija, kao i na kretanja i područja znanstvenog razmišljanja u nastajanju.

Knjiga je nastala s namjerom da postane sredstvo za rad i daljnje razmišljanje. Namijenjena je studentima i istraživačima, kao i aktualnim kulturnim, ekonomskim i političkim akterima, ali i svim osobama zainteresiranima za budućnost mediteranskog prostora.