Predavanje « Rudolf Steiner i ideje Francuske revolucije kroz koncepciju tročlanog društva »

Hrvatska udruga stipendista francuske vlade poziva vas na predavanje Dr.sc. Romane Lekić, pomoćnice dekana na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, « Rudolf Steiner i ideje Francuske revolucije kroz koncepciju tročlanog društva »

Rudolf Steiner ( Donji Kraljevec 25.02.1861 – Dornach, Švicarska 30.03.1925)  Začetnik  je antropozofije i otac duhovne znanosti, waldorfske pedagogije, biološko dinamičke poljoprivrede, euritmije, zdravstvene pedagogije i antropozofske medicine. 

U postojanju društva i čovjeka pojedinca mogu se razlikovati tri „životna područja“ od kojih svako ima svoje specifične i vlastite zakonitosti – to su područja duhovno-kulturnog, gospodarskog i pravno-političkog života.

Ova tri područja Rudolf Steiner promatra i obrađuje zalažući se za decentralizaciju kroz tri paralelno postojeće društvene funkcije kojima bi se trebalo upravljati u međusobnoj neovisnosti.Tri ideala Francuske revolucije ( sloboda, jednakost i bratstvo)  odgovaraju dubokim instinktivnim osjećajima što ih svi manje-više svjesno nosimo u sebi.