Predavanje Prof. Claire Giraud- Labalte

Prof. Claire Giraud- Labalte, ENCATC i  Sveučilište  Nantes, Francuska održat će predavanje

BUDUĆNOST ULOGE REGIONALNE RAZINE U UPRAVLJANJU BAŠTINOM; ODGOJ I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE/ Le rôle de la région dans l’avenir du patrimoine en Europe; éducation et formation tout au long de la vie  

(na francuskom jeziku uz sažetke na engleskom) u četvrtak 3. ožujka u 17h u Medijateci

u organizaciji ProKultura – Opservatorij kulturnih politika – Split u okviru Mjeseca Frankofonije.

 

Claire Giraud Labalte, povjesničarka umjetnosti, stručnjakinja za upravljanje baštinom na regionalnoj i europskoj razini,  dugogodišnja je direktorica Mastera upravljanja kulturi te ambasadorica Europske mreže organizacija za obrazovanje upravnih kadrova (ENCATC). Ovom prigodom predstavit će odnos prema baštini danas na razini regije u Francuskoj, kao i najnovija promišljanja unaprijeđenja te uloge u Europskoj uniji. Posebna pažnja pritom bit će usmjerena na proces decentralizacije u Francuskoj, njegovo sustavno praćenje i obrazovanje upravnih kadrova što je dio tradicije, ali i afirmacije francuske kulture.

Prokultura- Split bavi se praćenjem kulture i obrazovanja ističući važnost njihove uloge kao ishodišta i pokretača svekolikog razvoja. Projekti udruge propituju različite vidove kulturnog i obrazovnog djelovanja: praktični, stručni, teorijski i politički ukazujući na nužnost praćenja i upoznavanja konteksta decentralizacije. Cilj djelovanja je pružanje podrške razvoju i popularizaciji kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, istraživanju u područja kulturnih politika te obrazovanju različitih dionika. Prokultura- Split je član  ENCATC-a.