Predavanje « Kultura i ekonomija. Novi izazovi kulturnih politika »

Predavanje gospođe Françoise Benhamou u ponedjeljak, 12. prosinca u 17 sati u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj (Preradovićeva 5, Zagreb)

Predavanje na francuskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski.

Gospođa Françoise Benhamou je eminentna stručnjakinja na području kulturne ekonomije, kako u Francuskoj tako i u inozemstvu. Profesorica je na Sveučilištu Paris XIII, članica ARCEP-a (http://www.arcep.fr/index.php?id=1&L=1), vodi blog o tržištu knjiga u Livres-Hebdo-u te je već objavila desetak djela, među kojima « Les Dérèglements de l’exception culturelle/Nepravilnosti kulturnog izuzetka »  (Seuil, 2006) te novije « Le Livre à l’heure numérique/Knjiga u digitalno doba » (Seuil, 2014). Sudjeluje u više prestižnih izdavačkih i savjetodavnih odbora (Journal of cultural economics, ARTE). Stručna je suradnica pri UNESCO-u te članica uredničkih odbora časopisa Esprit i Bibliodiversité(s).

Ovo će nas predavanje upoznati s francuskim pogledom u korist kontinuiranog kulturnog i kreativnog rada, neophodnog dijaloga s ekonomskim i digitalnim svijetom kao i uključenjem Francuske na europskoj razini u smislu promidžbe njezinih gledišta. Promišljanje o ekonomskoj opterećenosti kulture te preokretima koji zahvaćaju taj sektor, uz fokus na knjigu u digitalno doba, u današnje je vrijeme jamac vrlo poticajnih rasprava.

Molimo Vas da gospodinu Djuri Zifri (djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr) potvrdite svoj dolazak najkasnije do 8. prosinca 2016. godine u 12 sati.