Performans umjetničkog kolektiva Nani$ôka i razgovor s publikom

7.11.2019. u 15h na Akademiji likovnih umjetnosti, Ilica 85, Zagreb

Ulaz slobodan u okviru raspoloživih mjesta

Nani$ôka je kolektiv multimedijalnih umjetnika, sastavljen od 4 mlada francuska umjetnika, koji je pobjednik rezidencijalnog programa « Collectifs d’artistes » Francuskog instituta (Pariz), uz  potporu Formata C, AKC Attack i Medike u Zagrebu.

Mogli ste ih upoznati i otkriti njihovu umjetničku praksu prošlog listopada tijekom dviju radionica digitalne kreacije organiziranih za širokou publiku u Francuskom institutu u Hrvatskoj.

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu poziva vas da otkrijete njihov rad na događanju koje će se održati 7. studenog u 15h u prostorijama ALU-a (Ilica 85). Umjetnici će prvo izvesti performans uz upotrebu tehnologije i njenih novih rituala, a potom će s publikom razgovarati o svojim okosnicama istraživanja: kako raditi zajedno, kako pretvoriti posjetitelje izložbe u korisnike, kako napraviti aplikacije prostora aktivne uporabe …

O kolektivu Nani$ôka :

Nani$ôka Groupe – Autels numéricosophiques (Hrvatska)

Osnovan 2016. godine, kolektiv Nani$ôka sastavljen je od HV $ VH, Seumboy Vrainom: €, Loris Gasmaran i Shivay la multiple, odnosno alkemičara naučnika, digitalnog šamana, geomanta i vještice. Poput glazbene etikete, svaki član kolektiva zadržava autonomnu praksu. Međutim, Nani$ôka koristi rezidenciju kao alat za razvoj zajedničkog rada, kompozicije između različitih svemira svojih članova. S posebnom pažnjom na “koncertu” u smislu “zajedničkog rada”, kolektiv predlaže situacije koje pozivaju na stvaranje zajednice pretvaranjem “gledatelja” u “sudionika”.

U Zagrebu predlažu da se napravi prijenosni oltarni namještaj oko kojeg će biti postavljena povorka. Ovaj će iznenađujući ritual započeti spekulativnom naracijom o apokalipsi digitalnog podrijetla.

O rezidencijalnom programu Francuskog instituta (Pariz) :

Francuski institut koordinira više rezidencijalnih programa umjetnika :

https://www.pro.institutfrancais.com/fr/offre/residences-a-la-cite-internationale-des-arts