Okrugli stol «Ususret pariškom klimatskom summitu»

9. prosinca 2017. godine od 10 do 14 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb)

 

Ovo događanje organiziraju Hrvatski panel za klimatske promjene i nevladina udruga Eko Kvarner uz podršku Francuskog veleposlanstva u Zagrebu te u suradnji s Veleposlanstvom Kanade u Republici Hrvatskoj.

Cilj je ove konferencije da se podigne svijest tijela javne vlasti, civilnog društva i hrvatskih medija po pitanju utjecaja klimatskih promjena na ključne sektore za razvoj Hrvatske: poljoprivredu, energiju i turizam. Također, njezin je cilj i da se ponude operativne preporuke predstavnicima vlasti na svim razinama (nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj), kao i akterima privatnog sektora, a sve kako bi se ubrzala provedba konkretnih aktivnosti u korist klime.

Napominjemo da je ovaj okrugli stol organiziran u okviru priprema za sastanak na vrhu o klimi u Parizu, “One planet summit”, koji će se održati 12. prosinca 2017. godine na inicijativu predsjednika Francuske Republike te u suradnji s Ujedinjenim narodima i Svjetskom bankom. Pariški sastanak na vrhu bit će posvećen pokretanju financiranja aktivnosti vezanih uz klimu kako bi se provele obveze iz Pariškog sporazuma iz 2015. godine, kako onih u smislu smanjenja emisija stakleničkih plinova tako i zaštite populacije od posljedica klimatskih promjena. Ovom se prilikom očekuju konkretne najave.

Program okruglog stola 09.12. (HR)

 

Najljepše Vas molimo da svoj dolazak potvrdite g. Djuri Zifri najkasnije do 8. prosinca 2017. godine: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr