Bijela noć

Rendez-vousKako bi na najljepši mogući način obilježila zatvaranje umjetničkih događaja festivala, publika je 26. rujna pozvana na jednu čarobnu, ‘besanu’ noć. Koncept osmišljen u Parizu 2002. godine doživio je ogroman uspjeh još na samome početku te su ga danas preuzeli i mnogi drugi gradovi, od Montreala preko Rige do Melbourna.

Cijeli grad je umjetnička galerija!

Igre svjetla i zvuka, mapping, anamorfoza, gigantske kreacije ili pak intimnije izvedbe… od sumraka do zore, Zagreb će, nakon brojnih svjetskih metropola, 26. rujna 2015. godine proživjeti svoju prvu Bijelu noć (fr. nuit blanche, u prenesenom značenju neprospavana, besana noć).

luminoakustika

Posvećena suvremenoj umjetnosti i pokrenuta u Parizu 2002. godine, Bijela noć poziva sve građane na besplatno putovanje i otkrivanje neočekivanih mjesta prepuštenih na maštu hrvatskih i inozemnih umjetnika. Pozivamo vas na šetnju Zagrebom, od 16h do 4h, na ponovno otkrivanje grada putem inventivnih i originalnih kreacija i na dijeljenje slavljeničkih trenutaka kao stvorenih za susrete, razgovore i razmjenu emocija.

U suradnji s brojnim velikim kulturnim institucijama i festivalima, Rendez-vous festival organizira Bijelu noć kako bi na najljepši mogući način zatvorio više od pet mjeseci francusko-hrvatskih razmjena.

Želimo vam svima prekrasan ovaj čaroban, noćni rendez-vous !

ProgramBijelaNoc

 

Događanje podržavaju: Turistička zajednica Zagreba, Peugeot, Viadukt Jet services group – Sky vision, Bureau Veritas, Lidl, Engie i Nuit Blanche Paris.

hrvatski-zagreb-glavni-grad_pozitiv-copylogoPeugeot_V_Q-01viadukt logo_SKY_VISION_300px

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75 LidlENGIE_logotype_RGBNuit Blanche Paris

rendezvous_blok