Neočekivani rendez-vous #3: BAKTANA, cie Lazuz

Za treće izdanje svojih „Neočekivanih rendez-vousa“, nakon plesnog projekta u lipnju s G.U.I.D. Urbanom grupom plesne intervencije  Baleta Preljocaj u suradnji s HNK-om, Francuski institut u Hrvatskoj, sa svojim partnerima Cirkobalkanom u Zagrebu i Room 100 u Splitu, poziva vas da otkrijete suvremeni cirkus!

Srijeda, 8. rujna u 20h30, Pula, u okviru programa “Opčini me Novim cirkusom!”

Petak, 10. rujna u 20h, Split, u okviru festivala “Peculiar families”

Nedjelja, 12. rujna u 20h30, Trg braće Mažuranić, Zagreb, u okviru “Kulturnog uličnog festivala” u organizaciji Cirkorame

Utorak, 14. runja u 18h, Klanjec, u okviru programa “Cirkus na periferiji”

Trajanje: 30 minuta, predstava za cijelu obitelj – ulaz slobodan

“Baktana” je prozor u susret dva čovjeka, što nije očito … Jedan, žongler opsjednut svojim svijetom letećih objekata, komunicira manipulirajući svojim palicama. Drugi, akrobata, izražava se pokretom. Rastrgani između nesporazuma i preispitivanja, njihova vlastita znatiželja vodi ih prema neverbalnom susretu, otvarajući im put prema izvanrednoj sinergiji.

Ovaj program odvija se uz potporu Teatroskopa, programa iniciranog od strane Francuskog Ministarstva Europe i vanjskih poslova, Ministarstva kulture Francuske i Francuskog instituta u Parizu. Također uživa potporu Francuskih instuta u Hrvatskoj i Srbiji, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Turističke zajednice Grada Zagreba.

https://youtu.be/KbKYS0OkUTQ

www.lazuz.org