„Moj ujak“ Jacquesa Tatija i „Brailleovo srce“ Michela Boujenaha na 3. izdanju  Kino kino festivala!

14.-18. veljače – Kino Europa – Zagreb          

 

Kultni film Jacquesa Tatija « Moj ujka » i posljednji film Michela Boujenaha « Brailleovo srce » na programu su 3. izdanja Kino Kino festivala koji svake godine organizira program od tridesetak igranih filmova za maldu publiku, kao i program posvećen velikim filmskim klasicima namjenjen ljubiteljima filma. Ocjenjivački sud sastavljen od djece i stručnjaka nagrađuje najbolje produkcije, dok gledatelji glasaju za nagradu publike.

Radionice o filmu koje vode stručnjaci također će biti organizirane u Francuskom institutu (Preradovićeva 5) koji će ugostiti radionicu filmske kritike za mlade u subotu 17. ožujka od 11h30 do 13h30. (Za radionicu na hrvatskom jeziku potrebna je prijava.)

 

———————————————————

Moj ujak, (1958.)

Redatelj: Jacques Tati

Uloge:  Alix VaillotJean-Stan du PacCharles Berling 

Uzrast: 6 +

>> 18. veljače 2018. u 15:00, Kino Europa, dvorana Muller

Gospodin Hulot povremeno posjećuje sestru i njezina supruga u njihovoj ultramodernoj geometrijskoj vili Arpel opremljenoj najsuvremenijim tehnološkim napravama. Sve u vili savršeno je funkcionalno, osim kad im u posjet dođe Hulot. Na veliki užas svojih uspješnih i bogatih roditelja, Hulotov 9-godišnji nećak u ujaku vidi životni uzor. Ovo zabavno svevremensko ostvarenje o modernoj opsjednutosti tehnološkim napretkom nauštrb jednostavnih životnih radosti, osvojilo je Oscara za najbolji film na stranom jeziku i do danas je najpoznatije Tatijevo ostvarenje prije svega zbog svog specifičnog humora i upućivanja na djecu i ekscentrike kao jedine sposobne da neopterećeno uživaju u životnim radostima.

 

Brailleovo srce (2016.)

Redatelj: Michel Boujenah

Uloge:  Jacques TatiJean-Pierre ZolaAdrienne Servantie

Uzrast: 7 +

>> 15. veljače 2018 u 18h, kino Europa

Dvanaestogodišnja Marie, dobra učenica i talentirana čelistica, ima tajnu: boluje od rijetkog očnog poremećaja zbog kojeg ubrzano gubi vid… Usred školske godine njezini roditelji najave kako je planiraju ispisati iz škole i smjestiti u Institut za slijepe. No Marie ima drukčije planove. Namjerava se natjecati za upis u prestižnu glazbenu školu. Odluči skrivati napredovanje bolesti, no treba joj pomoć. Kada primijeti da je razredni blesan Victor zaljubljen u nju, pravi se da mu pomaže oko zadaće kako bi ga namamila da joj pomogne. Malo po malo, u početku nesvjesno i kasnije dobrovoljno, Victor postaje njezine oči.

Više informacija potražite na: www.kinokino.hr