Međunarodni glazbeni festival “Dubrovnik u pozno ljeto 2015.”

Rendez-vousOd 26. kolovoza do 22. rujna, u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održat će se treći po redu Međunarodni glazbeni festival “Dubrovnik u pozno ljeto”.

Koncertima koji se tradicionalno održavaju u Kneževu dvoru, ispraća se toplo ljeto kroz puna četiri tjedna festivala. U prethodne dvije godine, Festival je ugostio brojne domaće i međunarodno priznate umjetnike, a u istom duhu nastavlja i ove godine, te s istim ciljem – pružiti građanima Dubrovnika i njegovim posjetiteljima kvalitetna kulturna događanja i po završetku Ljetnih igara.

Austrijski dirigent Christoph Campestrini umjetnički je direktor festivala, a posebnost istoga naglašava sudjelovanjem brojnih uspješnih glazbenika, ali i raznolikom i bogatom kolekcijom glazbe iz različitih krajeva, te različitih glazbenih stilova. Preko Vivaldija, Mahlera, simfonijskog progama, filmske glazbe i recitala, u prekrasnom ambijentu Kneževa dvora, ovi koncerti su nezaboravna slika Grada u sam smiraj ljeta, kad zapravo i jest najljepši.

Koncertima festivala će digirati Christoph Campestrini, australski dirigent Nicholas Milton, njemački dirigent Stefan Sanderling i kineski dirigent Renchang Fu, a kao solisti će nastupiti sjajni pjevači: sopranistica Nikolina Pinko Behrends, mezzosopranistica Janja Vuletić, tenor Domagoj Dorotić, bas bariton Matija Meić. Potom će nastupiti jedna od najboljih hrvatskih pijanistica mlađe generacije, Martina Filjak, slovački pijanist Marian Lapšansky, austrijski violinist Daniel Froschauer, violinistica Đana Kahriman i violist Marko Genero. Na programu je i nekoliko recitala: pod nazivom Ciganska duša recital će održati sopranistica Nikolina Pinko Behrends, pijanistica Stefani Grbić i violinistica Đana Kahriman; potom Romantična gitara u izvedbi Dubrovačkog gitarskog tria i sopranistice Nine Kobler, recital brazilskog violinista Christiana Rodrigueza, te Jazzy Bach u izvedbi pijanista Matije Dedića i gitarista Darka Jurkovića koji svojim zanimljivim jazz obradama sviraju klasičnu glazbu Bacha. Kao i prethodnih godina, bit će i suradnji s Laus akademijom Dubrovnik na kojima će na jednom od koncerata nastupiti ruski violinisti Viktor Tretiyakov i Natasha Likhopoi, a na drugom Alexander Gilman i najbolji mladi violinisti-dobitnici svjetskih nagrada.

Održat će se i dva koncerta organizirana u okviru manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj, a na kojima će nastupiti izvrsni francuski flautist Patrick Gallois  (4. rujna u 21h), te na drugome violinist Diego Tosi (11. rujna u 21h).

Sve informacije o festivalu može se pronaći na web stranici DSO-a:www.dso.hr, gdje je moguće i internet kupnjom nabaviti ulaznice. Također, karte se mogu kupiti u uredima Orkestra u Slanici, u turističkog agenciji Perla Adriatica, u turističkoj agenciji TIC na Stradunu, u KIC Luža te redovno jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.

Festival su pomogli Grad Dubrovnik, Turistička Zajednica Grada Dubrovnika, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik i Valamar hoteli i ljetovališta.

Program

rendezvous_blok