Proslavimo zajedno poezijom Međunarodni dan Frankofonije u srijedu 20. ožujka u 17h u Francuskom institutu (Preradovićeva 5)!

Ove će se godine Međunarodni dan Frankofonije slaviti kroz poeziju! Veleposlanstva Kanade, Francuske, Kraljevine Belgije, Kraljevine Maroko i Švicarske, Wallonie Bruxelles International, Francuski institut u Hrvatskoj i hrvatski PEN klub imaju zadovoljstvo pozvati vas u srijedu 20. ožujka od 17h u Francuski institut u Hrvatskoj (Preradovićeva 5), da s nama slavite Međunarodni dan Frankofonije i otkrijete svo bogatstvo suvremene frankofonske poezije!

Od 17h prepustite se neočekivanom poetskom performansu punom energije u izvedbi belgijske pjesnikinje Laurence Vielle, koja će proučavati  skrivene veze između francuskog i hrvatskog jezika.

U 17h30, frankofonski veleposlanici čitat će i komentirati po jednu pjesmu po njihovu izboru. Nakon toga će srednjoškolci dvojezičnog programa 4. gimnazije predstaviti svoje radove nastale na poetskoj radionici s francuskom pjesnikinjom Lou Raoul, a riječ je o originalnom načinu otkrivanja poezije u predmetima.

U 18h, pet frankofonskih pjesnika – Laurence Vielle (Belgija), Baptiste Gaillard (Švicarska), Florence Pazzottu, Lou Raoul, Jean-Pascal Dubost (Francuska) – razgovarat će o suvremenoj poeziji na okruglom stolu kojeg će voditi Vanda Mikšić.

Ovo poetsko poslijepodne završit će druženjem i domjenkom u organizaciji veleposlanstva.

U Zagrebu se poezija slavi u svakoj dobi i rimuje s frankofonijom!