Međunarodna dramska kolonija

Rendez-vousOve godine će se u Koloniji raditi na tekstu “George Kaplan” mladog pisca Frederica Sonntaga, a predstava rađena u koprodukciji s Playdramom Split bit će premijerno izvedena 26. rujna 2015. u Splitu.

Međunarodna dramska kolonija je program koji traje od 1999. godine kao važan projekt Hrvatskog centra ITI koji je postao prepoznatljiv format i izvan granica Hrvatske. Pisac ima središnje mjesto, a profesionalni glumci i redatelj kroz dramsku radionicu pretvaraju njegov književni tekst u kazališni.

Posebnost Kolonije je ambijentalnost u prostorima istarskog, pitoresknog gradića Grožnjana gdje se u potpunoj izolaciji glumci, dramaturzi, redatelji i pedagozi posvećuju samom dramskom pismu. Ostvarena interakcija domaćih i stranih pisaca i redatelja u Koloniji otvara mostove kazališne suradnje, a s obzirom na specifičan pristup rada na tekstu, mladi pisci stječu iskustvo procesa pretvaranja literarnog u kazališni tekst.

Ove godine Međunarodna dramska kolonija  odvija se u sklopu Rendez- Vous, festival Francuske u Hrvatskoj. Hrvatski centar ITI ostvario je suradnju s francuskim dramatičarom Frédéricom Sonntagom čiju je dramu George Kaplan  na hrvatski jezik prevela Dora Slakoper.

Osmodnevne radionice na Koloniji  ujedno su i početak rada na predstavi George Kaplan, u produkciji kazališta PlayDrama, čija je splitska, a zatim i zagrebačka premijera predviđena za rujan 2015.godine.

 

radionice: 20.-26.kolovoz 2015.

koncertno čitanje drame “George Kaplan” u režiji Cynthije Ashperger: 27.kolovoz 2015. u 16h

Koncertno čitanje je prezentacija osmodnevnog rada glumaca kazališta Playdrama

Glumci koji sudjeluju u koncertnom čitanju su Petra Kovačić Pavlina, Sara Ivelić, Stipe Radoja, Elvis Bošnjak i Bojan Brajčić.

okrugli stol: 28.kolovoz 2015.

rendezvous_blok