Trompettes de Lyon na Velikogoričkom brass festivalu

U okviru 10. izdanje Velikogoričkog brass festivala nastupit će francuski ansmbl Les Trompette de Lyon u petak 17. lipnja u 20h u dvorani Pučkog otvorenog učilište Velika Gorica.

 

Les Trompettes de Lyon

Osnovan 1989., instrumentarij ovog ansambla jedinstven je u svijetu. Riječ je o petnaestak instrumenata vrlo različite zvučnosti od picollo trube ili roga do tenor trube. Ansambl održava brojne koncerte klasične glazbe i sudjeluje na različitim festivalima u Francuskoj i inozemstvu.

Osim klasičnog repertoara od 1997. ansambl se počinje baviti i glazbenim predstavama među kojima su TROMPE L’ŒIL u režiji Uda STAFA, CANARD LAQUÉSANS TAMBOUR NI TAMBOUR i u 2016. TOUT S’ARRANGE! u režiji Françoisa ROLLINa. 2012. godine s Patriceom LECONTEOM stvarajau predstavu L’AUDITION. Ove predstave otvaraju im vrata velikih pozornica, brojnih festivala, prestižnih gala večeri.

U dvadeset godina održali su više od 600 koncerata i predstava.
Redovito su pozivani na INTERNATIONAL TRUMPET GUILD ITG, (Dallas Fort Worth SAD 2003., Australija 2010. i Los Angeles SAD 2016.).
U travnju 2011. sudjelovali su na festivalu Europsko proljeće u Arkhangelsku (Rusija) i 2012. na  Sauerland Herbst Festivalu (Njemačka).
U 2014. bili su na turneji u SAD-u i Hrvatskoj.

Redovito održavaju i klasične koncerte kao i aktivnosti vezane uz glazbene amatere i mladu publiku održavajući susrete i radionice.