Mladi, u kino!!!

Nakon uspjeha prvog izdanja festivala “Mladi u kino!!!” koji se održalo od 6. do 8. veljače u Zagrebu u suradnji s Festivalom edukativnog filma u Evreuxu, Francuski institut u Hrvatskoj i Francuski krug Koprivnice zajedno će predstaviti u kinu Velebit ovaj lijepi program namijenjen mladoj publici Koprivnice i šire regije.

 

ponedjeljak 20. veljače 

 

12h00 -12h45  POD TVOJIM PRSTIMA (SOUS TES DOIGTS), Marie-Christine Courtès, crtani film, Francuska, 2014, 13′ – publika : 14+

Na dan kremiranja svoje bake, Emilie, mlada azijska meleskinja, uranja u njezine uspomene. Otkriva Indokinu u vrijeme Hoa, njezin ljubavni susret sa Jacquesom (francuskim doseljenikom), rođenje Linh (njezine majke), rat, njezin odlazak iz zemlje i dolazak u Francusku…

 

13h-13h30 VUČJA GLAVA (GUEULE DE LOUP), Alice Vial, igrani film, Francuska, 2015, 24′ – publika : 8+

Vucja glava

Elisa živi sama s majkom, u jednom alpskom selu. Djevojčica loše podnosi dugotrajna odsustva svoje majke. Kako bi ispunila svoju usamljenost, uvijek sa sobom nosi lutku vučje glave.

 

13h30-13h45 PRINCEZA (PRINCESSE), Marie-Sophie Chambon, igrani film, Francuska, 2014, 11′ – publika : 8+

Princeyq

Lois želi biti princeza kao i sve djevojčice njezine dobi. Međutim, otkrit će da je puno bolje biti astronaut.

 

 

 

utorak 21. veljače 

12h00-13h30 SLIKA (LE TABLEAU), J.-F. Laguionie, crtani film, Francuska, 2011, 76′ – publika: 8+

Tableau

Radnja se odvija unutar slike na kojoj su naslikani dvorac, vrt i šuma. Tamo žive tri vrste likova : Gotovnjaci koji su potpuno oslikani, Polovnjaci kojima nedostaju neke boje, te Skice koje su samo nacrti. I sve to zbog slikara koji je svoje platno ostavio nedovršeno. Uvjereni da bi samo slikar mogao unijeti slogu i završiti sliku, Ramo Gotovnjak, Lola Polovnjak i Pero Skica, odlučuju ga potražiti. Tijekom svoje avanture, otkrivaju i posjećuju druga slikarova platna. U međuvremenu, Gotovnjaci kuju plan kako bi se riješili Polovnjaka i Skica.