Les Ateliers Francuskog instituta u Hrvatskoj

Francuski institut u Hrvatskoj predlaže vam tijekom čitave godine program kulturnih i umjetničkih radionica. Prikladne svim naraštajima, zabavne, manualne, participativne, kreativne, prilagođene su svima zainteresiranima i svim ukusima!

Mjesto posvećeno kulturi, umjetničkim susretima i razmjeni, Francuski institut u Hrvatskoj pripremio je za vas novi program radionica : sudjelujte, sanjajte, stvarajte, izmjenjujte iskustva!

Želite li se okušati u umjetničkoj kreaciji sa svojom djecom ?

Radionica « Subotom ujutro, ja sam umjetnik » stvorena je za vas.

Francuski institut poziva subotom ujutro u 11h30 umjetnika koji će najmlađima predstaviti jednu od umjetničkih disciplina i pomoći im da stvore vlastitu kreaciju.

Npr. strip crtač koji dijeli svoje iskustvo i pomaže napisati priču, raditi na likovima i preobraziti je u kratki strip koji dijete može predstaviti cijeloj obitelji.

Npr. crtač koji dijeli svoje umijeće, svoje tehnike, ilustraciju nekog osjećaja, misli, iskustva.

Npr. likovni umjetnik koji pomaže oblikovati, pretočiti u oblik i boju neku zamisao, želju, priču.

U okviru svoje izložbe « Pariške studije », likovni umjetnik Duje Medić održat će radionicu crteža vezanu uz Prve umjetnosti i maske u subotu 25. svibnja od 11h30 do 13h.

Radionice na hrvatskom

Subotom ujutro u 11h30

Prijave : radionice@institutfrancais.hr

Tarife : 40 kn (korisnici) / 60 kn

Trajanje : 1 do 2 sata ovisno o radionicama

Radionice su namijenjene djeci od 6 do 14 godina. Dobrodošli su roditelji koji žele sudjelovati u radionici zajedno sa svojom djecom !

Želite li otkriti francusku kulturu i zabaviti se ?

S prijateljima ili s obitelji radionica « Padam padam ! » bit će novi sastanak. Svaki drugi četvrtak u mjesecu, francuski glazbeni umjetnik Fred Lanz sa svojom gitarom i harmonikom dekonstruirat će s vama suvremenu francusku šansonu. Radi se na ritmu i melodiji, a potom je mikrofon vaš.

Pop, rock, world music, rap… uronite u svijet francuske aktualne glazbe!

Pogodnost : za one koji žele usavršiti francuski jezik, ovo je prilika raditi na izgovoru, riječniku i izrazima, bez da to i primjetite!

Radionice na francuskom i hrvatskom

Sljedeći datum : 15. lipnja od 11h30 do 12h15, a zatim ponovno na jesen!

Prijave: radionice@institutfrancais.hr

Tarife : 20 kn (korisnici) / 40 kn

Trajanje : oko 45 minuta

Želite li usavršiti vaš francuski?

Dođite na radionicu « Na naslovnici ! ». U Francuskom institutu razgovaramo o raznim aktualnim temama : lokalnim i svjetskim, neobičnim i polemičkim, umjetničkim i znanstvenim… Dođite se informirati, slušati i podijeliti svoje mišljenje s drugim frankofonim sudionicima tijekom konverzacijske radionice koju vodi izvorni govornik.

Sljedeći datumi : 30. travnja, 28. svibnja, 11. lipnja i 2. srpnja u 18h

Prijave : radionice@institutfrancais.hr

Tarife : 20 kn (korisnici) / 40 kn

Trajanje : između 1h i 1h30

Još radionica!

Francuski institut u Hrvatskoj razvija radionice u suradnji s velikim zagrebačkim kulturnim događanjima kako bi produljio pustolovinu. Nakon dvije radionice uvođenja u suvremenu glazbu u suradnji s Muzičkim biennalom, Francuski institut poziva vas na dvije iznimne radionice koje će se održati u lipnju u suradnji s festivalom Animafest.

Animacija vam više neće skrivati tajne !

Radionica vezana uz optičke igre

1. lipnja od 11h do 14h za dob od 4 do 12 godina.

Nezaobilazno iskustvo za cijelu obitelj !

Radionica animacije u «stop-motionu »

Namijenjena djeci u dobi od 8 do 12 godina, ova radionica održat će se od utorka 4. lipnja do petka 7. lipnja od 17h do 19h. Sudionici će moći od A do Ž stvoriti kratkometražni crtani film : napisati scenarij, animirati likove, snimiti, napraviti završnu montažu… Film će potom biti prikazan publici!

Prijave : radionice@institutfrancais.hr

Trajanje : 3h za radionicu vezanu uz optičke igre ; 2h dnevno (ukupno 8h) za radionicu stop-motion

Program se i dalje razvija : slijedite naše aktualnosti na Facebooku kako ne biste ništa propustili i ponovno konzultirajte ovu stranicu kako biste otkrili nove ideje!