Film « Sirovo » (Grave ) Julije Ducournau na  Fantastic Zagreb film festivalu

Subota 1. srpnja u 21h15

Ljetno kino Tuškanac

 

Na tjednu kritike festivala u Cannesu 2016.  mlada francuska filmašica Julia Ducournau napravila je senzaciju i osvojila brojne nagrade sa svojim dugometražnim prvijencem koji je uzburkao i navike gledatelja i uvriježene filmske kodove. Dosljedno spajajući više žanrova miješajući fantastiku, dramu i komediju ne upadajući u klišeje, Sirovo  je mračna sanjarija o krvi. „Lažno realistična i istinski uznemirujuća noćna mora, ova priča o kanibalizmu metaforička je bomba. Govori o ljubavi, identitetu i seksualnosti, užicima „puti“, pulsacijama smrti, fobijama i prijestupima. O svim krvnim vezama.“ (Cécile Mury /Télérama).

Udarni film ove mlade redateljice moći ćete pogledati na sljedećem izdanju Fantastic Zagreb film koji će se održati od 29. lipnja do 9. srpnja (http://2017.fantastic-zagreb.com/).

 

SIROVO (GRAVE), Julia Ducournau

Uloge: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella 

Francuska-Belgija , horor, 1h38

Zabranjen za mlađe od 16 godina

U Justininoj obitelji svi su veterinari i vegetarijanci. U dobi od 16 godina ova iznimno nadarena adolescentica upisuje se u veterinarsku školu koju već pohađa njezina starija sestra. Ali čim stigne počinje inicijacija za prve godine. Justine tjeraju jesti sirovo meso. To joj je prvi put u životu. Posljedice na kasne i Justine otkriva svoju pravu prirodu.