Film «  D-Day Normandy 1944 » francuskog redatelja Pascala Vuonga na prvom izdanju History film festivala u Rijeci

9. rujna 2017. u 19h45 – Rijeka

 

Francuski redatelj Pascal Vuong pozvan je na prvo izdanje History film festivala koje će se održati od 6. do 9. rujna 2017. u Rijeci.

Predstavit će svoj film « D-Day Normandy », koji je premijerno prikazivan diljem svijeta u 2014. godini povodom 70. obljetnice iskrcavanja u Normandiji, te koji je osvojio 11 međunarodnih nagrada. Ovaj dokumetarac pruža novi pogled na taj iznimni događaj iskrcavanja saveznika na normandijske plaže koji se dogodio 6. lipnja 1944. Povezujući arhivske i aktualne slike, ali i kartografiju, tehnike animacije i specijalnih efekata, ovaj film odaje počast svim muškarcima i ženama različitih nacionalnosti, kako vojnicima tako i civilima koji su dali živote za našu slobodu. Istražuje sve aspekte operacije : povijest i politiku, vojnu strategiju, tehnologije i ljudsku dimenziju.

Ovaj će festival po prvi put pokazati raznolikost i vitalnost produkcije povijesnih filmova koji pobuđuju sve veći interes publike. Gđa Héléna Fantl, voditeljica programa « Archidoc » u filmskoj školi la Fémis (Pariz), bit će predsjednica ovog prvog izdanja u 2017. godini.

 

Više informacija potražite na:

www.historyfilmfestival.com