Festival Cirkobalkana vraća se u Zagreb !

« Cirkus u izgradnji » – 4. –  10. listopada 2016.

Zagrebački plesni centar – Ilica 10

AKC Medika – Pierottijeva ul. 11

 

Veliki i mali, svi ste pozvani podijeliti čaroliju novog cirkusa s francuskim grupama Betti Combo i Fouxfeuxrieux!

 

Cie Betti Combo   « Al Cubo »

7. i 8. listopada – 20h30 – Zagrebački plesni centar

Trajanje : 1h

Svako u svojoj Babilonskoj kuli. Dva muškarca i jedna žena, plastične kante i dva ukulelea. Gradeći nevjerojatne konstrukcije, nepredvidive ravnoteže, pedantni i ponekad podrugljivi, trio uvodi nas u sretnu i prihvatljivu neizvijesnost. Put u dubinu uspjeha, iskazivanje privatnosti, i čitav kaos oduševljava nas očiglednom slobodom i svojom ludošću.

U čitavom istraživanju ekstremnosti i potrazi za postizanjem ravnoteže Betti Combo koristi kante kao motor koji pokreće radnju. Kineska šipka proširuje scenski prostor na dimenziju u zraku u kojoj se pokušavaju dostići granice nestabilnosti i nesigurnosti kako bi se napredovalo dalje. Za tehničko pismo svake točke koriste se cirkuske discipline i fizički teatar u komunikaciji s klaunom svakog glumca…

Autori i izvođači: Ilaria Senter, Fabrizio Rosselli, Francesco Caspani

Vanjski suradnik: Romain Delavoipière.

 

Osnovana u siječnju 2012., nakon tromjesečne rezidencije u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj, grupa Betti Combo ima sjedište u Toulouseu. Dobitnica je brojnih nagrada (nagrada SACD za inovaciju na “35. Festival Mondial du Cirque de Demain 2014.”, prva nagrada na “Best of Be” turneji 2013.,  najbolja međunarodna grupa na na “ACT” festivalu 2014…).

 

Cie Fouxfeuxrieux Company  « Kamin’e»

5. listopada – 22h – AKC MEDIKA

Trajanje : 45min

kamin-e-photo

Izgubljene na raskrižju četriju vjetrova Brigit, Vivianne i Gretza prolaze kroz svijet prateći svoje apetite. Žestoke i otkačene, one će vas povesti u svojem kovčegu na put u njihovu ludu poetiku. Kamin’e razigrava priču nezasitih apetita za životom triju likova, otkrivajući monstruoznost i surovost koja se krije u svakome od nas. Na tom putu, kad glad nije zadovoljena, može doći do pokolja! Miješanjem svoje proždrljive ljubavi i šarenog ludila, ove tri klaunice kuhaju poslastice koje ćete voljeti.

Autori I izvođači: Agathe Frankian-Bel, Camille Foubert et Mathilde RyelandtI

Kreativni  kolektiv ulične i cirkuske umjetnosti, Cie Fouxfeuxrieux osnovan 2003. godine, kombinira poeziju, cirkus, klaune, glazbu i priču koje golicaju našu maštu i propituju gledatelje o njihovu stavu prema Drugome na ulici, u cirkuskom šatoru ili u kazališnoj dvorani.

 

Francuski institut podupire scenu novog cirkusa od njegovih početaka u regiji. Festival Cirkobalkana, zajednički projekt Cirkorame (Hrvatska) i Cirkusfere (Srbija), svake godine poziva francusku grupu  koja održava radionice žongliranja, trapeza i sl… Program je namijenjen svim naraštajima gledatelja, kao i mladim umjetnicima iz regije.

Ove godine grupa Betti Combo predstavit će svoju predstavu „Al Cubo“ i sudjelovati na cabaretu novog cirkusa, zajedničkoj kreaciji triju grupa tijekom festivala.

Ovaj program uživa potporu Teatroskopa, programa regionalne suradnje u području scenske umjetnosti.

 

Cjeloviti program potražite na : http://www.cirkobalkana.org/2016/hr/program-zagreb/

Više informacija : www.cirkobalkana.org