Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture 

Povodom objavljivanja knjige « Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture » Vedrana Ivankovića, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i izdavač EPH, u suradnji s Francuskim Institutom u Hrvatskoj, organiziraju dva događanja vezana za najutjecajnijeg arhitekta 20og stoljeća :

  • Izložbu pisama i dokumenata iz Fondacije Le Corbusier u Parizu pod nazivom » Između mora i sunčanog plamena, Obrisi jednog svijeta », možete posjetiti u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, od 13. do 29. lipnja 2016.
  • Predstavljanje knjige, koje će se održati 20. lipnja 2016. u 18 h u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, na kojem će sudjelovati autor knjige Vedran Ivanković, Arnaud Dercelles, voditelj istraživačkog centra, arhiva i knjižnice Fondacije Le Corbusier u Parizu,  i akademik Andrija Mutnjaković. Prisutne će pozdraviti i veleposlanica Republike Francuske u Hrvatskoj Mme Michèle Boccoz.

U ovoj knjizi, docent Arhitektonskog fakulteta Sveučilšita u Zagrebu Vedran Ivanković, otkriva dosad malo poznate veze jednog od najutjecajnijih arhitekata 20-og stoljeća s njegovim hrvatskim kolegama. U knjizi autor nam otkriva pisma upućenih hrvatskim arhitektima, njegova razmišljanja o arhitekturi ali daje i crtice iz zanimljivog života umjetnika. Ovo djelo je rezultat istraživačkog rada  autora u Fondaciji Le Corbusier u Parizu gdje je boravio kao stipendista francuske vlade.