Zvjezdani chef Lionel Levy u Zagrebu !

3. – 4. studenog 2016.

 

Nakon sudjelovanja na posljednjem izdanju festivala « Taste the Mediterranean » u Šibeniku, Lionel Levy, šef okrunjen Michelinovom zvjezdicom, 3. i 4. studenog u Zagrebu će podijeliti svoju strast prema francuskoj i mediteranskoj kuhinji.

Priznat kao glavni predvodnik nove gastronomije Marseillea, Lionel Levy učlo je od svjetski poznatih šefova poput Erica Fréchona ili Alaina Ducassea.  Od 1999. živi u Mareseilleu gdje je usavršio regionalnu kuhinju na temelju čega je i dobio Michelinovu zvjezdicu 2005. godine. 

U četvrtak 3. studenog pripremit će francusku večeru u hotelu u Esplanade u suradnji s Anom Grgić, chefom kuhinje hotela Esplanade. 

4. studenog šef Lionel Levy vodit će i radionicu kuhanja za srednjoškolce Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Novom Zagrebu.

Ovaj projekt predstavlja nastavak gastronomskih događanja koja su započela prilikom Festivala Francuske u Hrvatskoj “Rendez-vous” (svibanj-rujan 2015.) i razmjena između hrvatskog festivala  “Taste the mediterranean” i francuske udruge “Gourmediterranée” koja okuplja šefove područja Marseillea te čiji je Lionel Levy potpredsjednik.

Više informacija o večeri potražite na : http://www.esplanade.hr/en/hotel-blog/506/gala-champagne-dinner

 

lionel-levy