Otkrijte tote torbu napravljenu povodom stogodišnjice Francuskog instituta čiju kreaciju potpisuje hrvatski dizajner Filip Peraić

Za proslavu svoje stogodišnjice u 2021. godini, Francuski institut u Hrvatskoj povjerio je kreaciju kolekcionarske tote torbe hrvatskom dizajneru Filipu Peraiću.

Ova torba predstavlja sve priče i susrete satkane između Francuske i Hrvatske – otkrića, putovanja, učenje jezika – koji su mnogim naraštajima omogućili međusobno upoznavanje. Također dočarava životnost ovog kulturnog odnosa koji se dotiče mnogih područja: umjetnost, književnost, inovacija i kreativnost, umijeće življenja!

Sve to, i još toliko stvari, koje ćete nositi sa sobom u ovoj torbi koja će vas svugdje pratiti. Dvostrana, omogućit će vam da izaberete raspon boja u skladu s vašim trenutnim raspoloženjem i da se izrazite kako na hrvatskom tako i na francuskom!

“Dizajn torbe inspiriran je značenjem termina ‘rendez-vous’. Na torbi je ‘mjesto sastanka’ šav na sredini, gdje smo spojili različitosti: ilustracija ruke se neočekivano spaja s nogom, spajaju se materijali različitih boja, različita slova i zajedno tvore cjelinu. Torba je šarena, upadljiva (i praktična!). Nadamo se da ćete ju primjetiti i odazvati se na rendez-vous u Francuskom institutu.”

— Filip Peraić

Filip Peraić illustrator je i dizajner s iskustvom rada s IBM-om, Nikeom, Adidasom, Sonyjem, Forbesom, Air Jordanom, Columbia Records, WIRED, Fly Emirates i drugima. Surađivao je s dizajnerskim agencijama kao što su Wieden + Kennedy NY, Ogilvy NY, Frog design  i Interbrand. Njegovo obrazovanje uključuje magisterij na Školi za dizajn u Zagrebu.

Njegov projekt osobne ilustracije “James Harden Illustrated” pohvalili su The New York Times, CNN, Forbes, USA Today, Yahoo, ESPN, Fast Company, itd. Izlagao je na Art Basel Miami 2019.

U prodaji u Francuskom institutu, Preradovićeva 5

Promotivna cijena za članove Francuskog instituta : 125 kuna

Cijena za ostale: 180 kuna