Francuska glazbenica Lise Berthaud, viola, gošća je 12. izdanja festivala komorne glazbe Zagreb Kom

Koncerti 20. & 21. listopada

Festival Zagreb Kom održava se od 13. do 21. listopada – Preporodna dvorana palače Narodnog doma – Opatička ulica 18 – Zagreb

 

Francuska glazbenica Lise Berthaud, viola, gošća je 12. izdanja festivala Zagreb Kom, koji svake godine poziva ugledne glazbenike iz cijelog svijeta na jedinstvene koncerte komorne glazbe. Sudjelovat će u koncertu « Dance ! » u petak 20. listopada s programom: J.S. Bach, A.Piazzolla, M. de Falla, I. Stravinski, L. Boccherini i u koncertu « Bečka noć » s programom: W.A. Mozart, J.Brahms, F. Schubert, L. van Beethoven u subotu 21. listopada.

Rođena 1982., Lise Berthaud diplomirala je na CNSM-u u Parizu.  2000. Godine pobjednica je Europskog natjecanja za mlade interpretatore, a 2005. osvaja nagradu Hindemith na Međunarodnom natjecanju u  Ženevi. Od tada nastupa solistički i s ansamblima komorne glazbe na najvećim francuskim i  međunarodnim scenama.  U 2009. Godini Lise je bila nominirana za nagradu Victoires de la Musique Classique u kategoriji instrumentalnog otkrića godine. U rujnu 2013. Lise Berthaud izabrana je za prestižni program BBC New Generation Artist za sezone 2013.-2015. Pozvana je svirati koncert za violu Der Schwanendreher Paula Hindemitha s Simfonijskim orkestrom BBC-a pod ravnanjem Sakarija Oramoa, a zatim je bila gošća Filharmonijskog orkestra  BBC-a i BBC Nacionalnog orkestra iz Walesa. U rujnu 2014. debitirala je na uglednom Festivalu BBC Proms u Royal Albert Hallu, s koncertom za violu Williama Waltona sa Simfonijskim orkestrom BBC-a pod ravnanjem Andrewa Littona. Iste godine snima Harolda u Italiji s Nacionalnim orkestrom iz Lyona pod ravnanjem Leonarda Slatkina. Nastupa kao solistica s orkestrima poput Iceland Symphony Orchestra, Hong-Kong Sinfonietta, Düsseldorfer Symphoniker, Sinfonia Varsovia, les Musiciens du Louvre, Nacionalni orkestar iz Lyona, Komorni orkestar iz Pariza, Filharmonijski orkestar iz Wroclawa, Orkestar iz Cannesa, Komorni orkestar Valonije, Filharmonijski orkestar iz Sao Paula,… Nastupa pod ravnanjem Paula Mc Creesha, Leonarda Slatkina, Marca Minkowskog, Françoisa Leleuxa, Fabiena Gabela ili Emmanuela Krivinea koji ju je vodio na turneju s Haroldom u Italiji i Francuskim orkestrom mladih u dobi od samo 20 godina.

Više informacija potražite na : www.zagreb-festival.org