La Vie en Rose

FRANKOFONSKI KONCERT PRIJATELJA ŠANSONE

ANA OPAČAK, KRISTINA NUIĆ- PRKA, TAJANA PAVIČEVIĆ

 

Organizator: Prokultura-Opservatorij kulturnih politika- Split

 

Utorak, 15. ožujka u 19h30 

Četvrtak, 17. ožujka u 19h30 

Mjesto koncerta – prodaja i rezervacija ulaznica : Kazalište Mala scena, Medveščak 2

 

Program koncerta

 

KRISTINA NUIĆ PRKA 

Jerusalem (Edith Piaf)

Non, je ne regrette rien (Edith Piaf )

Tombe la neige (Salvatore Adamo)

Je t’ai dans la peau (Edith Piaf)

Mon Dieu (Edith Piaf)

Milord (George Moustaki –Edith Piaf)

 

TAJANA PAVIČEVIĆ 

Depuis que t’es partie (B.Pelletier-S.Michel)

Quand tu dors (J.Prévert – C. Verger)

Les Moulins de mon coeur (E.  Arnay- Michel Legrand ; Ch. Fridda Boccara)

La Chanson de vieux amants (Jacques Brel-Gerard Jouennesti)

Une Fenetre ouverte (Pauline Ester – Frederic Loizeau)

 

ANA OPAČAK  

Je suis malade (S. Lama)

Mon Manège a moi (Edith Piaf)

Dis, quand reviendras – tu? (Barbara)

Jardin d’hiver – (H. Salvador – Cayenne, Guayane)

Sympathique  (Pink Martini, EU)

Quand on a que l’amour (Jacques Brel)

La vie en rose (Louiguy – Edith Piaf)

 

Glasovirska pratnja i aranžmani: JURICA KARUZA

 

Tajana PAVIČEVIĆ
Diplomirala je filmsku i TV montažu na filmskoj akademiji u Pragu. Profesionalno bavljenje glazbom neostvareni joj je san, pa se njome bavi amaterski. Osim što 6 godina pjeva u nagrađivanom iako samozatajnom zagrebačkom zboru “Ivan Filipović”, dugogodišnja je sudionica Večeri francuske šansone i dobitnica dviju prvih i dviju trećih nagrada, te sudionica brojnih koncerata “Prijatelja šansone” diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Ana OPAČAK
Diplomirala engleski i talijanski jezik i književnost, govori i francuski. Osim samostalne glazbene karijere, pjeva i u dva benda, „Lite motive“ i „058“. Polufinalistica glazbenog tv showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Višestruka pobjednica “Večeri francuske šansone” i predstavnica Hrvatske na svjetskom festivalu frankofonije „Visa francophone“. Nastupala na festivalima kao: „Splitski festival“, „Zagrebfest“, „Večer dalmatinske šansone“, „Melodije hrvatskog juga“ i sl. Gostovala je Gibonniju na koncertu u Parizu, a snimila je i glazbu za kratkometražni animirani film „Vesla“ te za HRT-ov dokumentarni serijal o Emanuelu Vidoviću

Ana Opačak

 

Kristina NUIĆ- PRKA
Diplomirana pravnica sa završenim poslijediplomskim studijem ‘Europski studiji’ na sveučilištu Panthéon-Assas (Paris II). Višestruka je sudionica na „Večeri francuske šansone“, pobjednica 1997. godine. Predstavnica Hrvatske na festivalima u Francuskoj, dobitnica je nekoliko nagrada i stipendija.
Jurica KARUZA
Diplomirao klarinet na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Član je orkestra HRM u Splitu. Dirigent i voditelj puhačkog orkestra HGD Biranj iz Kaštel Lukšića, a posebnu sklonost iskazao je prema pop i jazz glazbi te šansoni. S grupom “Black coffee” osvaja Porina. Od 1993. godine glazbeni je voditelj, autor aranžmana na Večeri francuske šansone, pratnja na glasoviru i dirigent na nastupima
“Prijatelja šansone”. Zajedno s Caroline Personne, profesoricom interpretacije iz Lyona te kasnije s Doris Dragović podučavao je mlade izvođače umijeću pjevanja i javnih nastupa.