Frédéric Sonntag: George Kaplan / Kazalište Playdrama

Rendez-vous26.9. u 20h, Amfiteatar Doma mladih, Split

29.9. u 19h30, GDK Gavella, Zagreb  

Kazalište PlayDrama iz Splita priprema praizvedbu predstave “George Kaplan” jednog od najintrigantnijih suvremenih francuskih dramatičara Frédérica Sonntaga. Ova drama dosad je postavljena na scenu u Danskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Francuskoj, a trenutno igra na daskama Théâtre Paris-Villette.

Dosad je prevedena na danski, španjolski, engleski, srpski, njemački, slovenski i ruski, priređena za 11 scenskih čitanja i tiskana u 3 izdanja, a djelo će postati sastavni dio Antologije suvremenih francuskih dramatičara koju će izdati Hrvatski centar ITI. 
George Kaplan drama je u tri dijela s različitim narativnim pristupima i poveznicama. To je tekst koji govori o političkim izazovima današnjice, o utjecaju Hollywooda na današnju geopolitičku situaciju, o Alfredu Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera, ali i o ulozi kave (ili piva) prilikom održavanja sastanaka ili o kokoši koja može spasiti čitav ljudski rod. Želite li saznati koja je poveznica između grupe lutajućih aktivista, ekipe scenarista u potrazi za konceptom nove tv serije ili nevidljivih vladinih organizacija s velikim političkim moćima koji rješavaju pitanje nacionalne sigurnosti u zemlji? Sve njih povezuje jedno ime: George Kaplan.
U sklopu festivala Rendez-vous bit će odigrane dvije izvedbe, jedna u Splitu i jedna u Zagrebu. Nakon festivala predstava će biti na redovitom repertoaru kazališta PlayDrama.

prevoditeljica: Dora Slakoper
redateljica: Cintija Ašperger
igraju:Elvis Bošnjak, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Petra Kovačić Pavlina, Stipe Radoja

scenograf: Ozren Bakotić
kostimograf i oblikovatelj videa: Mario Leko
skladatelj: Eduard Botrić
oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević

rendezvous_blok