Noć ideja 2017.

Veliki rendez-vous posvećen suvremenoj misli i međunarodnoj razmjeni mišljenja, prva Noć ideja, organizirana u siječnja 2016., postigla je veliki uspjeh okupivši 4000 sudionika koji su u prostorima Quai d’Orsaya razmljenjivali mišljenja o svijetu sutrašnjice s velikanima francuske misli.

Drugo izdanje Noći ideja bit će većeg obima: događanja će biti organizirana diljem Francuske i u 40 zemalja svijeta na jedinstveni datum: 26. siječnja. Od svojeg otvaranja u Tokiju do zatvaranja u Los Angelesu, 2. izdanje Noći ideja bit će velika međunarodna svečanost, a razgovarat će se o temi „zajednički svijet.“ Filozofi, istraživači, umjetnici i pisci razgovarat će s publikom o izazovima našeg vremena, umjetničkim praksama i književnim iskustvima.

U okviru ovog projekta hrvatski filozof Srećko Horvat, osnivač „Subversive film festivala“, sudjelovat će u susretu European Lab Winter Forum (Pariz) na temu „Subkulture za koje se zalažu građani: alternative i otpori“, koji će okupiti  više od 40 sudionika (umjetnici, novinari, politički aktivisti i mislioci suvremenog svijeta) među kojima će biti i filozofi Etienne Balibar i Raphaël Gluksmann, povjesničar Patrick Boucheron i glazbenik Kery James.

Sve informacije o ovom susretu potražite na : http://europeanlab.com/winterforum/

Sve informacije o izdanju 2017. Noći ideja potražite na : https://www.lanuitdesidees.com/