„La Mêlée“: mladi hrvatski, francuski i slovenski Europljani ujedinjeni na sceni u okviru projekta Erasmus+ !

Prema tekstu EUROPEANA, kratka povijest 20. stoljeća Patricka Ourednika

3. svibnja 2018. u 20h – Zagrebačko kazalište mladih

 

Uz potporu programa Erasmus +, La Mêlée je proces razmjene, jačanja i razvoja umjetničke prakse (kazalište, kreacija zvuka, scenografija-videografija) koji je tijekom jedne školske godine u 3 europske zemlje (Slovenija, Hrvatska i Francuska) mobilizrao šezdesetak učenika iz 5 školskih ustanova kao i 4 kazališta, a rezultat je kreacija i prikazivanje kazališne predstave na 3 jezika.

Francuska kazališna družina U-structure nouvelle, Srednja ugostiteljska škola iz Ljubljane, XVI. gimnazija iz Zagreba, gimnazija Jean Mermoz iz Montpelliera, gimnazija Léonard de Vinci iz Montpelliera, škola Ambrussum iz Lunela, Zagrebačko kazalište mladih, kazalište Jean Vilar-Ville iz Montpelliera i kazalište Humain trop humain Nacionalnog centra dramske umjetnosti iz Montpelliera sujelovali su u ovom projektu zasnovanom na upečatljivom tekstu Patricka Ourednika  EUROPEANA, kratka povijest 20. stoljeća, koji daje pregled 20. stoljeća i svih njegovih apsurdnosti.  

Nakon nastupa u kazalištu Théâtre d’O u Montpellieru 7. travnja, akteri ovog projekta nastupit će 3. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, a dan kasnije u kazalištu Srednje ugostiteljske škole u Ljubljani.

Erasmus