Koncert Joyce Jonathan

Dodjela nagrada europskog Višejezičnog natjecanja glazbenih spotova 

Povodom francuskog predsjedanja Europskom unijom i Praznika glazbe, u sklopu festivala Zagreb Classic

Nedjelja 26. lipnja od 20h30, Trg kralja Tomislava, Zagreb

Ulaz slobodan

Za obilježavanje zatvaranja francuskog predsjedanja Europskom unijom, Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, poziva francusku kantautoricu Joyce Jonathan, koja će za tu priliku predstaviti pjesme sa svojeg posljednjeg albuma “Les p’tites jolies choses”, uz prve pjesme koje su je učinile poznatom u Francuskoj i svijetu.

Joyce Jonathan pijanistica je od djetinjstva. Karijeru je započela 2011. godine, osvojivši NRJ Music Awards za frankofonsko otkriće godine u dobi od samo 21 godine. Njezin drugi album, “Caractère”, postao je zlatan u nekoliko tjedana.  Njezin 5. album “Les p’tites jolies choses”, objavljen 11. ožujka ove godine, dolazi u dva dijela: 12 pop-folk pjesama u skladu s njezinim prethodnim pločama i 6 koautorskih pjesama u jazz stilu, nastalih u suradnji s Ibrahimom Maaloufom.

26. lipnja, naša ambassadrica francuske šansone nastupit će na klaviru, zajedno s još troje glazbenika, vodeći vas na putovanje svojim melodičnim svijetom tijekom jednog i pol sata!

Koncertu će prethoditi dodjela nagrada pobjednicima europskog Višejezičnog natjecanja glazbenih spotova  namjenjenog mladima u Hrvatskoj koji su pozvani da sami ili u grupama skladaju autorsku pjesmu i pretvore je u spot. U ponudi je 5 kategorija, za 5 jezika: francuski, njemački, talijanski, slovenski i portugalski. Ideja je potaknuti mlade Hrvate na učenje stranih jezika, posebice jezika Europske unije. S ovim su natjecanjem  europska višejezičnost, ali i europska kreativnost, u središtu pozornosti.

https://www.youtube.com/watch?v=vEownqYD9Mk