Francuski filmovi na Pulskom filmskom festivalu

Francuski institut podupire Pulski filmski festival u okviru kojega će ovog ljeta biti prikazna dva francuska dugometražna filma – jedan odnajvećih filmova Jean-Paula Belmonda, kao i drugi filmmlade redateljice, prikazan na zatvaranju Tjedna kritike Festivala u Cannesu 2021:

Priča o ljubavi i žudnji, Leyla Bouzid, 2021.

Nedjelja 17. srpnja u 21h30, Ambrela

Uloge : Sami OutalbaliZbeida BelhajamorTacu Diong-Keba

Osamnaestogodišnji Ahmed Francuz je alžirskog porijekla. Odrastao je u predgrađu Pariza. Na sveučilištu upoznaje Farah, mladu Tunižanku punu energije tek pristiglu iz Tunisa. Dok otkriva mnoštvo senzualne i erotske arapske literature za koju nije ni znao da postoji, Ahmed se jako zaljubljuje u ovu djevojku, i iako je doslovno shrvan željom, pokušat će joj se oduprijeti.

Čovjek iz Rija, Philippe de Brocca, 1964.

Subota 23. srpnja u 21h30, Kaštel

Uloge : Jean-Paul BelmondoFrançoise DorléacJean Servais

Francuski vojni pilot Adrien Dufourquet vraća se u Pariz na tjedan dana dopusta kako bi ga proveo sa svojom djevojkom Agnès, no ona iznenada biva oteta od strane tajanstvenih Indijanaca. Adrien u očajničkom pokušaju da ju spasi, kreće u potjeru za otmičarima to u daleki Rio de Janeiro. U potrazi će mu pomoći arheolog koji smatra da je razlog za otmicu to što je djevojčin pokojni otac prilikom ekspedicije u amazonskoj džungli pronašao vrijednu statuu.

Cijeli program potražite na: https://pulafilmfestival.hr/