Kino klub u listopadu

Francuski institut, Preradovićeva 5

Aktivistica, tajanstvena vještica ili princeza u bijegu, dođite i otkrijte priču o ovim heroinama koje su obilježile film u prošlosti i danas, u Kino Klubu Francuskog instituta u Hrvatskoj, nezaobilaznom sastajalištu filmofila i frankofila.

Filmovi na francuskom s engleskim titlovima.

“Crvena”

Četvrtak 18. listopada – 17 sati.

Četvrtak 12. listopada – 17 sati.

Ekološki triler Farida Bentoumija (2020.) – 1h28

Nour se upravo zaposlila kao medicinska sestra u kemijskoj tvornici u kojoj radi njezin otac, sindikalni predstavnik i doživotni stožer tvrtke. Dok je tvornica pod punim zdravstvenim nadzorom, mlada novinarka istražuje gospodarenje otpadom. Dvije mlade žene postupno će otkrivati ​​da ova tvornica, stup lokalnog gospodarstva, krije mnoge tajne. Između laži o ispuštanjima zagađivača, lažiranih medicinskih kartona ili prikrivenih nesreća, Nour će morati birati između šutnje ili izdaje svog oca i otkrivanja istine.

“Magareća koža”

Četvrtak 19. listopada – 17 sati.

Četvrtak 26. listopada – 17 sati.

Mjuzikl Jacquesa Demyja (1970.) – 1h30

S Catherine Deneuve.

Priča Charlesa Perraulta koju je preradio Jacques Demy. Princeza, po savjetu svoje vile, odbija očevu ljubav bijegom, skrivena u magarećoj koži, koju ponekad napušta kada je sama u svojoj kolibi. Princ je otkriva i zaljubljuje se u nju.

Mali kino klub:

“Kirikou i vještica”

Subota, 14. listopada – 11 sati

Subota 28. listopada – 11 sati

Animirani film Michela Ocelota• 1998• 1h11• Pustolovni, za djecu

Maleni Kirikou rođen je u afričkom selu na koje je vještica Karaba bacila strašnu čaroliju: izvor je presušio, seljane ucjenjuju, muškarci su oteti i misteriozno nestali. Karaba je lijepa i surova žena. Ali Kirikou, čim izađe iz majčine utrobe, želi osloboditi selo njezinog zlog utjecaja i otkriti tajnu njezine zloće.