Kino klub – siječanj

Kino klub Francuskog instituta u Hrvatskoj nezaobilazno je mjesto susreta filmofila i frankofila. U 2024. unosimo novine u naš kino klub: predlažemo vam posebne projekcije nakon kojih će biti organiziran razgovor na francuskom, a održavat će se jedan utorak mjesečno u 18 sati.

Kao uvod u Olimpijske igre u Parizu 2024. dođite i otkrijte najnoviji film En corps Cédrica Klapischa, priču o mladoj klasičnoj plesačici i novoj snazi koju pronalazi u suvremenom plesu. Mladoj publici MALI KINO KLUB predlaže Athleticus, seriju kratkih animiranih filmova u kojima se životinje natječu u sportovima…

En Corps

Drama Cédrica Klapischa (2021.)

2h00 – Na franuskom, s engleskim titlovima.

Dvadesetšestogodišnja Elise sjajna je klasična plesačica. Ozlijeđena je tijekom predstave te saznaje da više neće moći plesati. Od tada će joj se život okrenuti naglavačke, te će morati naći načina za oporavak… Između Pariza i Bretanje, kroz susrete i iskustva, razočaranja i nade, Elise će se približiti grupi suvremenog plesa. Ovaj novi način plesa omogućit će joj da pronađe novi elan, ali i novi način života.

Utorak 23. siječnja u 18 sati: projekcija popraćena razgovorom na francuskom.

Subota 27. siječnja u 11h sati 

Besplatno za članove medijateke, 2€ za ostale.

MALI KINO KLUB besplatan je za sve.

Athleticus – sezona 1

Animirana komedija Nicolasa Deveauxa (2018.)

4×16 minuta – bez teksta

Divlje se životinje natječu u sportovima. Od stolnog tenisa do ruča, preko skoka u vis ili košarke, reagiraju u skladu sa svojom osobnošću i posebnostima svoje anatomije, stvarajući komične ili poetične, ali uvijek nekonvencionalne situacije.

Subota 20. siječnja u 11 sati