Kampanja #ParisWeLoveYou

 Dramatični događaji, koji su pogodili regiju Ile-de-France 13. studenog, su utjecali na našu zemlju na više načina: prvo, na emocionalni i psihički, pokretajući tako kolektivnu svijest u Francuskoj i u svijetu. Oni su također snažno utjecali i na ekonomiju i turizam.

Kao pomoć u prevladavanju ove situacije, pokrenuta je široka, institucionalna kampanja solidarnosti, sa ciljem uvjeravanja i jačanja atraktivnosti Pariza kako kod samih Parižana tako i kod svih Francuza i stranih posjetitelja.

Kampanja se najavljuje oko jedinstvenoga hashtaga: #ParisWeLoveYou s glavnom porukom “PARIZ ĆE UVIJEK BITI PARIZ”.

Posvećena web stranica – www.Parisweloveyou.fr poziva korisnike da podijele svoje fotografije, pokazujuči tako svoje opredjeljenje za Pariz, i kroz snagu društvenih mreža da stvore tako elan kolektivne mobilizacije.

Ova mobilizacija će biti pojačana i fizičkom materijalizacijom hashtaga #ParisWeLoveYou u obliku divovskog objekta pokrivenog slikama korisnika interneta u sljedećim tjednima, koji će biti postavljen na nekom simboličnom mjestu u Parizu.

Parižani ali i svi ljubitelji Pariza su pozvani da se pridruže ovom pokretu solidarnosti, koji će manifestirati svijetu da život ide dalje u Parizu, da se tu živi sigurno i da je život tu i dalje tako lijep !

Uz francusku Vladu, grad Pariz, savez Alliance 46,2 i 50 tvrtki i organizacija, Atout France je jedna od “Ambasadora” ove velike viralne kampanje. Atout France će pružiti snažnu podršku ovoj kampanji na svim svojim internet stranicama i na društvenim mrežama u Francuskoj i u inozemstvu. Christian Mantei, generalni direktor Atout France je izjavio: « priključiti se ovom projektu, staviti na raspolaganje moć naše internacionalne mreže predstavništava je bila očiglednost. To je ujedno i način da se zahvalimo svima onima, koji su nam iz cijelog svijeta tijekom mjesec dana slali poruke solidarnosti.»

Dok se Francuska ambiciozno priprema da dočeka 100 milijuna turista do 2020 godine, ta kampanja solidarnosti podsjeća da Pariz, ulazna vrata Francuske, ostaje ono što je uvijek bio : grad koji volimo, jer on dočekuje svijet.

Za kontakte : Gordana MALIC – 00 43 50 32 89 224 – gordana.malic[a]atoutfrance.