Izložba VoV Twodees and Threedees Mauricea Benayouna i Tobiasa Kleina

Rijeka, od 22. rujna do 7. listopada u Galeriji Kortil u okviru festivala “Glowing Globe”

Zagreb, od 2. studenog do 4. prosinca u Francuskom institutu u Hrvatskoj

Maurice Benayoun suvremeni je umjetnik, pionir novih medija, kustos i teoretičar, sa sjedištem između Pariza i Hong Konga. Njegov rad koristi razne medije, uključujući (i često kombinirajući) video, računalnu grafiku, impresivnu virtualnu stvarnost, internet, performanse, EEG, 3D ispis, urbane medijske umjetničke instalacije i velike interaktivne izložbe. Često konceptualno, djelo Mauricea Benayouna predstavlja kritičko istraživanje promjena u suvremenom društvu koje su donijele nove ili nedavno usvojene tehnologije.

Predložit će studentima Sveučilišta u Rijeci mogućnost online sudjelovanja u jednoj od svojih radionica “VOV TWODEES BY MOBEN” za izradu 3D vizuala i 3D ispisanih objekata, koji će potom biti izloženi u Rijeci u galeriji Kortil, te u Zagrebu u Francuskom institutu u Hrvatskoj.

“VoV je ujedno apstraktno umjetničko djelo i “umjetničko sjeme”. Vlasnici VoV -a mogu uzgajati umjetnička djela iz 3D modela VoV-a. Skulpture, animacije, predmeti mogu se stvarati i reificirati, a vlasnik ih može slobodno prikupljati, prodavati, razmjenjivati ili pokloniti. Kad se VoV-ovi koriste za proizvodnju 2D slika, postaju samostalna umjetnička djela.”