Izložba Baba Jaga, strašna Gaëla Henryja

Od 13. do 20. svibnja 2024., Francuski institut, Preradovićeva 5

Francuski institut u Hrvatskoj predstavlja izložbu “Baba Jaga, strašna”, preuzetu iz stripa “Strašni” francuskog autora Gaëla Henryja, objavljenog u svibnju 2024. u Francuskoj u nakladi Dupuis.

U sklopu Ukrštenog programa francusko-hrvatskih rezidencija u području stripa, Francuski institut u Hrvatskoj poziva autora i ilustratora Gaëla Henryja na rezidenciju u Hrvatsku od 16. travnja do 16. svibnja, u partnerstvu s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske, Međunarodnim centrom stripa i slike iz Angoulêmea i Hrvatskim P.E.N. centrom.

Gaël Henry francuski je autor i ilustrator, rođen 1989. u regiji Limousin poznatoj po porculanu, što ga ne sprječava da ima solidan crtež! Diplomirao je 2010. na Akademiji u Tournaiju (Belgija) u sekciji stripa, izdao je svoj prvi album u nakladi Sarbacane 2014. godine. Strastveni putnik i autor sa sjedištem u Toulouseu, radi na brojnim albumima, grafičkim romanima i stripovima. U svibnju 2024. objavljuje strip o poznatoj slavenskoj mitskoj ličnosti “Babi Jagi” u nakladi Dupuis.