Izložba Abdelkadera Benchamme u Puli

Otvorenje: 21.07.2016. u 20:30h

Renomirani francuski umjetnik Abdelkader Benchamma ovoga ljeta dolazi u galeriju Singular u Puli. Radovi Abdelkadera Benchamma nastaju dijelom na papiru, a najvećim dijelom izravno na zidovima galerije. Ekspanziju crteža, koja s papira prelazi na zidove galerije, doživljavamo kao crtež u pokretu, kao ekspanziju prostora i ljudske misli. Umjetnikova djela se bave temama prirodnih fenomena ali i fascinacijom prema ljudskoj imaginaciji i percepciji svijeta. S atmosferičnog, gotovo figurativnog crteža na papiru, prelazimo na meku teksturu crteža na zidu koji djeluje poput začudnog pejzaža, možda olujnog neba, ili svemira koji se širi.

Abdelkader Benchamma živi i radi između Montpelliera i Pariza, te je svoju međunarodnu karijeru izgradio izlaganjem u prestižnim javnim i privatnim institucijama. Recentno je izlagao u The Drawing Center u New Yorku, FRAC Auvergne u Clermont-Ferrandu, Palais de Tokyo u Parizu, Louis Vuitton Foundation u Parizu i Fondation Boghossian u Briselu. Upravo je u tijeku njegova izložba Un autre Monde (dans notre monde), u pariškoj galeriji Galerie du jour agnes b.

Galerija Singular ima jedinstveni koncept ‘jedan umjetnik – jedan rad’, a postavi se primarno promatraju s ulice 24 sata dnevno kroz veliki prozor galerije – prozor otvara pogled za prolaznike u svjetove imaginacije međunarodnih umjetnika koji u njoj izlažu. Dobro osmišljen koncept galerije, kao kvalitetan i dobro opremljen prostor i besprijekorna produkcija, osiguravaju Singularu ostvarivanje visoko kvalitetnog programa samostalnih izložbi međunarodno etabliranih umjetnika. Singular vode umjetnici SofijaSilvia i Ilija ILIA Smiljanić.

Samostalna izložba u Singularu je umjetnikovo drugo gostovanje u Hrvatskoj, prošle godine je na poziv kustosice Vanje Žanko realizirao site-specific radove u kontekstu koncepta rekonstrukcije Hotela Adriatic u Rovinju, prema projektu Studija 3LHD i Studija Franić/Šekoranja.

 

Više infornacija potražite na : www.singulargalerija.com

Abdelkader Abdelkader2