Internacionalizacija visokog školstva u Hrvatskoj 

Prilika za uspostavu sveučilišne suradnje u STEM području 

(prirodoslovlje, inženjerstvo i matematika)

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Francuski institut u Hrvatskoj imaju zadovoljstvo izvijestiti Vas o natječaju za internacionalizaciju visokog školstva u Hrvatskoj, za koji je nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja a financijsku potporu osigurava Europski strukturni fond. Ovaj natječaj, čija je ukupna vrijednost 50 milijuna kuna ili 6,5 milijuna eura, predstavlja izvrsnu priliku za razvijanje sveučilišne suradnje između Francuske i Hrvatske.

Natječaj je objavljen 4.12.1017. i ostaje otvoren do 5.3.2018.

Osnovni cilj ovog poziva je unaprijedjenje kvalitete viskog obrazovanja putem procesa internacionalizacije, razvojem I uspostavom združenih studija (diplomskih I poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvojem studijskih programa ili kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih I tehničkih znanosti, biomedicine I zdravstva.

Razvoj novih i učvršćivanje postojećih partnerskih veza između hrvatskih i francuskih sveučilišta predstavlja jednu od prioritetnih aktivnosti Francuskog veleposlanstva koje može pomoći u identifikaciji potencijalnih partnera, kako s hrvatske tako i sa francuske strane te im olakšati proces prijave.

Pozivamo stoga da se francuske i hrvatske ustanove visokog školstva obrate svojim partnerima kako bi razmotrili mogućnost prijave zajedničkog projekta.

Institucije koje su zainteresirane za uspostavu suradnje ali nemaju poznatog partnera u Hrvatskoj ili Francuskoj mogu se obratiti Jasni Bas, atašeu za znanstvenu i sveučilišnu suradnju (jasna.bas@diplomatie.gouv.fr – +385 (0)1 489 36 49).

Poveznica na natječaj : http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1383

 17 12 06 – appel Croatie – lettreCOCAC.pdf

 17 12 06 – appel Croatie – trad_annonceFSE.pdf

 17.12.01 – appel Croatie – UnivHR.pdf

 Internacionalizacija HR (3).pdf