GOÛT DE / GOOD FRANCE, 21. ožujka 2017.

JEDINSTVENA PRILIKA OKUSITI FRANCUSKU!

« Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji  – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i užitku »  Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France)

 

Goût de / Good France okupit će le 21. ožujka 2017. više od 2 000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta.  

U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere » : isti meni, isti dan u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Organiziran na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja,  projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

Goût de/ Good France  bit će popraćen medijskom promidžbom na međunarodnom planu što će omogućiti svim chefovima koji sudjeluju da valoriziraju svoju kuhinju i svoje umijeće diljem svijeta uz aktivnu potporu francuskih veleposlanstava,  agencije za turistički razvoj Francuske « Atout France » i medijskih partnera France Media Monde, TV5 Monde, JC Decaux.

 

Ove godine sudjeluje čak 17 restorana iz cijele Hrvatske:

 karta

- Agava, Zagreb (chef: Belizar Miloš) menu Agava PDF

- Frankopan, Zagreb (chef: Branko Krkanić) menu Frankopan PDF

- Voncimer, Zagreb (chef: Kostiantyn Lukianenko) Menu Voncimer PDF

- Zinfandel’s Restaurant, Hotel Esplanade, Zagreb (chef: Ana Grgić) Zinfandels PDF

- Academia, Marija Bistrica (chef : Marko Futivić) Menu Academia PDF

- Frankopan, Ogulin (chef: Tihomir Mihaljević) Frankopan Ogulin PDF

- Palatin, Varaždin, (chef: Dario Lučić) Palatin PDF

- Restoran Mala Hiža, Mačkovec, Čakovec (chef : Branimir Tomašić) Mala hiža PDF

- Restoran Club Waldinger, Osijek (chef : Miroslav Sili) menu Waldinger PDF

- Hotel Kvarner, Opatija (chef: Bob Kozjan) 

- Brasserie Adriatic, Rovinj (chef: Nikola Hrelja) Adriatic PDF

- Divino, Poreč (chef: Olga Degrassi) Divino PDF

- Alfred Keller, Mali Lošinj (chef: Melkior Bašić) Alfred Keller PDF

- Black Pepper, Seget Donji, Trogir, (chef: Ružica Jukičić) Black Pepper PDF

- Apetit, Split (chef: Srđan Puin) apetit PDF

- Magellan, Dubrovnik (chef: Mato Bebek) Magellan PDF

- Bugenvila, Cavtat (chef: Lukasz Widomski) Bugenvila PDF