Gostovanje Pascala Rophéa na Muzičkoj akdemiji u Zagrebu

Koncert simfonijske glazbe 20. stoljeća

Petak 23. listopada 2020. u 19h30, dvorana Blagoje Bersa, Muzička akademija, Trg Republike Hrvatske 12

Zbog epidemioloških razloga koncert neće biti otvoren za publiku, već će se moći pratiti online You Tube kanalu Akademije: https://www.youtube.com/channel/UCYSSh10xAUDYlMl-Ja7HA3w/videos?view=0&sort=dd&flow=grid

Simfonijski orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će u petak, 23. listopada 2020. godine u 19h30 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa koncert s djelima francuskih skladatelja 20. stoljeća Moja majka guska i Tzigane Mauricea Ravela te Žar-ptica Igora Stravinskog, materijal je na kojem će studenti raditi od 19. do 23. listopada s gostujućim francuskim dirigentom Pascalom Rophéom.

Pascal Rophé jedan je od vodećih svjetskih dirigenata srednje generacije. Hrvatskoj publici predstavio se iznimno uspješnim koncertima sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačkom filharmonijom. Repertoar mu je raznolik, no kao dugogodišnji asistent Pierea Bouleza specijalizirao se za glazbu 20. stoljeća i glazbu francuskih skladatelja. Stoga će rad na skladbama Igora Stravinskog i Mauricea Ravela, skladateljskih velikana 20. stoljeća, biti prilika da studentima Muzičke akademije prenese svoje poznavanje estetskih odrednica Ravela i Stravinskog te tehnika izvođenja glazbe s početka 20. stoljeća, a publici prikaže stilski osviještene interpretacije ovih zahtjevnih, ali atraktivnih djela.