Glazbeno putovanje Francuskom

Rendez-vous

Hrvatski i francuski glazbenici udružit će snage za koncerte francuske glazbe u sklopu Festivala «Rendez – vous» u Opatiji i Vukovaru.

Sopranistica Sylvie Vučić i pijanist Jean Angliviel iz Francuske te pijanistica Jelena Tihomirović i flautist Metod Sironić iz Hrvatske publiku pozivaju na Glazbeno putovanje Francuskom. Programom žele predstaviti niz francuskih skladbi, od onih iz 19. stoljeća do suvremenih djela, od djela poznatijih skladatelja kao što su Ravel ili Debussy, do rjeđe izvođenih kao što su Henri Sauguet, Albert Roussel – ili suvremeni skladatelj Stéphane Bortoli, čije će djeloPaesaggi udibili za sopran i flautu ovom prilikom biti praizvedeno. Očekuje se i gostovanje samog skljadatelja koji bi nazočio praizvedbi i odgovarao na pitanja publike o samom djelu.

Sylvie Špehar Vučić, Metod Sironić i Jelena Tihomirović već su ranije nastupali zajedno, primjerice na Danima frankofonije 2014. u Zagrebu, Osijeku i Rjeci, a ove će im se godine pridružiti pijanist Jean Angliviel s kojim je Sylvie Vučić snimila nosač zvuka s pjesmama Dore Pejačević. Izvođači kažu: “Ovim neobičnim ansamblom imamo priliku publici donijeti i neka egzotičnija djela, odmičući se time od klišea u kome se francuska glazba najčešće može čuti.”

rendezvous_blok