Ganz novi festival / Ivana Müller: “Pozicije” i “We are still watching”

Rendez-vousGanz novi festival / Ivana Müller: “Pozicije” i “We are still watching” – Rendez-vous

Ivana Müller je koreografkinja, umjetnica i autorica tekstova s pariškom adresom. Na Ganz novom festivalu predstavlja se s dvije predstave: “Positions” i “We are still watching”.

 

Pozicije

19.9. ● 20:00h ● 67 min ● Velika &TD

U izvedbi Pozicije Ivana Müller bavi se konceptom “ekonomije” i njezinim različitim manifestacijama: ekonomijom pokreta, ekonomijom identiteta, ekonomijom emocija, ekonomijom kazališta koristeći elemente koji definiraju naš društveni identitet, naš građanski status, našu klasnu poziciju i naš životni stil kao valutu. Raspodjela “kapitala” koja se uspostavlja na početku predstave mijenja se na način da se “potencijal” ili “sudbina” svakog izvođača razmjenjuje, za njega se cjenka i pogađa na mutan način koji podsjeća na crno tržište. Ono što započinje kao dječja igra razvije se u maštovito i emocionalno putovanje utemeljeno na ideji “razmjene” koja nas provodi kroz složenu refleksiju o pojmu vrijednosti i njezine reprezentacije.

Koncept, režija i tekst: Ivana Müller u suradnji s izvođačima Jean-Baptiste Veyret Logerias, Anne Lenglet, Bahar Tamiz & Galaad Le Goaster. U svaku izvedbu uključeno je i 8 lokalnih izvođača.
Umjetnički savjet: Sarah van Lamsweerde
Oblikovanje svjetla i tehnički direktor: Martin Kaffarnik
Produkcija: I’M COMPANY / Chloé Schmidt i Gerco de Vroeg
Koprodukcija: BUDA Arts Center Kortrijk (B) / Festival NEXT, Musée de la danse / Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne, Point Ephémère (Paris), Ménagerie de verre, Paris, u sklopu Studiolabs, ARCADI/Hors Saison (Paris)

Ovaj projekt podupire L’Institut Français/ TRANSArte project.

 

We are still watching

20.9. 20:00h ● 21.9. 21:30h ● 60 min ● Velika &TD

Photo by Ian Douglas
Photo by Ian Douglas

We Are Still Watching predstava je koju izvode gledatelji, tj. trenutačna zajednica članova publike koja se mijenja prilikom svakog izvođenja predstave. Predstava We Are Still Watching osmišljena je kao čitaća proba u okviru koje gledatelji upoznaju jedni druge kroz zajedničko čitanje scenarija. Tokom jednog sata gledatelji stvaraju i igraju zajednicu, donoseći individualne i kolektivne odluke jednostavno čitajući tekst kojeg je netko drugi za njih napisao. U društvu u malom koje se razvije pri svakom izvođenju predstave, polako ali sigurno svatko dobiva svoju ulogu… Svi govore u prvom licu jednine, svi čitaju loše i svi se na ovaj ili onaj način uključuju, iako nitko prethodno nije pročitao scenarij i nitko ne zna što će se sljedeće dogoditi.

Koncept i tekst: Ivana Müller u suradnji s Andreom Božić, Davidom Weber-Krebsom & Jonasom Rutgeertsom
Oblikovanje svjetla i tehnički director: Martin Kaffarnik
Produkcija: I’M’COMPANY / Chloé Schmidt i Gerco de Vroeg

Ovaj projekt podupire L’Institut Français/ TRANSArte project.

rendezvous_blok