Francusko sudjelovanje na Dubrovačkim ljetnim igrama

U sklopu proslave svoje 75. obljetnice Dubrovačke ljetne igre pripremaju posebno bogat glazbeni program u okviru kojega će  biti organizirna tri koncerta s francuskim glazbenicima.

Kvartet Arod

Petak, 26. srpnja u 21:30, Atrij Kneževa dvora

Jordan Victoria, violina

Alexandre Vu, violina

Tanguy Parisot, viola

Jérémy Garbarg, violončelo

Program: Debussy, Ravel

Glazbenici kvarteta Arod nastupaju na brojnim međunarodnim festivalima i u cijenjenim koncertnim dvoranama, a njihov će ih glazbeni put u 2024. godini dovesti na pozornicu Dubrovačkih ljetnih igara gdje će pokazati svu svoju virtuoznost koja im je, između ostalog, donijela prestižnu prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju ARD u Münchenu.

Pierre Laurent Aimard, klavir

Utorak, 30. srpnja u 21:30, Atrij Kneževa dvora

Program: Brahms, Schumann, Schönberg, Skrjabin, Messiaen, Ravel

Briljantan glazbenik i izvanredan vizionar, kako ga naziva Wall Street Journal, Pierre-Laurent Aimard nadaleko je hvaljen kao autoritet u glazbi, a prepoznat je i po rasvjetljavanju i unošenju svježine u glazbu prošlosti. Njegov međunarodni raspored kreativno osmišljenih koncerata, emitiranja i snimanja nadopunjen je predanošću podučavanju, održavanju koncertnih predavanja i radionica diljem svijeta. Aimard je dobitnik brojnih nagrada i priznanja od kojih se izdvajaju prestižna Međunarodna glazbena nagrada Zaklade Ernst von Siemens 2017. godine kao priznanje za život posvećen glazbi te nagrada Leonie Sonning, najistaknutija danska nagrada svoje vrste iz 2022. godine.

Renaud Capuçon, violina

Guillaume Bellom, klavir

Srijeda, 14. kolovoza u 21:30, Atrij Kneževa dvora

Program: Fauré, Brahms, Strauss

Virtuoznog francuskog glazbenika violinista Renauda Capuçona stručni žiri glazbenih novinara i kritičara Međunarodne nagrade za klasičnu glazbu proglasio je umjetnikom godine u siječnju ove godine, a u pratnji sunarodnjaka Guillaumea Belloma na klaviru nastupit će u sklopu bogatog obljetničkog programa 75. Igara.