Francuski filmovi na 6. Solo Positivo Film Festivalu

Rendez-vous

Solo Positivo Film Festival je uvršten u program Randez-Vous te publiku tako očekuje i iznimno zanimljiv program s francuskim potpisom.

Deset cjelovečernjih i 10 kratkih glazbenih dokumentaraca čine službeni program Solo Positivo film festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji. Nakon pet uspješnih godina održavanja SPFF-a festival se iz Starigrada preselio u Opatiju kojoj će zasigurno donijeti dašak Cannesa kroz ponajbolje glazbene dokumentarne filmove nastale u proteklih nekoliko produkcijskih godina te mnoštvo dodatnih sadržaja, atraktivnih filmskih i glazbenih gostiju.

Izbornik 6. Solo Positivo Film Festivala je redatelj Zoran Pezo koji je zajedno sa žirijem bio zadužen za odabir onih koji će biti predstavljeni festivalskoj publici. Najavljeno je da će festival otvoriti prošlogodišnji dobitnik Oscara film Lady in Number Six: Music Saved My Life te da u Opatiju stižu i Oscarom nagrađeni autori filma – redatelj Malcolm Clarke te producent Frederic Bohbot. Među odabranim filmovima nalaze se i naslovi poput filma Orion: The Man Who Would Be the King redateljice Jeanie Finley koji je svoju premijeru imao na Tribeci te dva naslova koji su obilježili prošlu godinu kao dva od deset najboljih glazbenih dokumentaraca, film srpskog redatelja Ognjena Glavonića Živan pravi punk festival i izvrsni The Possibilities Are Endless.

Plavi orekstar nastupat će uživo za festivalsku publiku – i to nakon projekcije Žaličina filma, 3. kolovoza. Solo positivo film festival kroz šest dana održavanja donosi puno svirke i filma po cijeloj Opatiji od ljetne pozornice s jednim od najvećih screening wall-ova u Europi, potom dva kina na lokacijama uz more, a dijelovi programa odvijat će se i u prostorima Ville Angioline te paviljona Šporer. Glazbeno otvaranje festivala pripada snažnim i atraktivnim Soul fingersima koji će zasigurno rasplesati publiku. Glazbeno zatvaranje festivala, 6. kolovoza, nakon proglašenja festivalskih pobjednika, pripalo je bendu Ljetno kino.

Kao i uvijek Solo Positivo Film Festival donosi i brojne susrete s autorima i producentima filmova koji će biti prikazani u sklopu festivalskog programa. Ne treba zanemariti ni bogati popratni program koji festival donosi u sklopu programa Film&food gdje se spajaju gastronomske i filmske vrijednosti.

Francuski filmovi u sklopu Festivala su:

1. Nile Rodgers: Secrets of a Hit Maker

Redatelj: Dejardin Marjory

Godina: 2015

Trajanje: 52 min

2. Chante ton Bac d’abord

Redatelj: David Andre 

Godina: 2013

Trajanje: 83 min

3. Entre les Bras / Step up to the plate

Redatelj: Paul Lacoste

Godina: 2014.

Više na: www.spff.hr

rendezvous_blok