Francuski film „Vrati život živima“ redateljice Katell Quillévéré prema romanu Maylise de Kerangalu ovog ljeta u kinu Europa!

Kino Europa – Zagreb

Raspored projekcija : http://www.kinoeuropa.hr/raspored/

 

Mlada francuska filmašica Katell Quillévéré – koja se istaknula filmom « Suzanne » u 2013. –  napravila je suptilnu adaptaciju romana Maylise de Kerangal o darivanju organa u ovom dugometražnog filmu koji je postigao velik uspjeh. 

« Vrati život živima » priča je o srcu mladog Simona, stradalog u automobilskoj nesreći, koje je transplatirano drugom čovjeku. Ova dirljiva knjiga, jedna od književnih uspješnica 2014. godine, doživjela je već dvije kazališne adaptacije. 

 

Vrati život živima (Réparer les vivants)

Režija: Katell Quillévéré

Francuska – 2016.

Drama – 1h43

Uloge: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval

 

 

Treći film Katell Quillévéré drama je u kojoj je središnji lik ljudsko srce. Pratimo njegovo opasno putovanje iz prsa tinejdžera stradalog u prometnoj nesreći u prsa starije žene. Tri naizgled nepovezane priče zapravo su isprepletene: tinejdžer i njegovi prijatelji odlaze na surfanje koje završi tragedijom: žena u drugom gradu sazna kako mora nešto poduzeti u vezi svojeg slabog srca; dva tima doktora i medicinskih stručnjaka svakodnevno se bore i pokušavaju spasiti živote. Riječ je o jednom od najboljih ovogodišnjih francuskih filmova. 

Nagrade i festivali:

Nagrade César 2017.- nominacija za najbolji adaptirani scenarij
Ghent International Film Festival 2016. – nominacija za najbolji film
Toronto International Film Festival 2016.
Valladolid International Film Festival 2016. 
Venecijanski filmski festival 2016. – nominacija za Queer Lion i Venice Horizons Award