Francuski chef u Zagrebu !

Francuski chef Xavier Mathieu s Michelinovom zvjezdicom i brojnim francuskim kulinarskim priznanjima podijelit će svoju strast za gastronomijom 2. i 3. prosinca u Zagrebu.

Predstavnik poznatog hotela-restorana Le Phébus & SPA Carita u francuskoj Provansi pripremit će u suradnji s hrvatskom šeficom kuhinje Anom Grgić ekskluzivnu francusku večeru u hotelu Esplanade (obavezna rezervacija, sve informacije na: 01 45 66 036).

U sklopu svoga dolaska u Zagreb chef Xavier Mathieu održat će i edukativne gastro-radionice. Tako će u suradnji s festivalom “Taste the mediterranean” 2. prosinca u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Novom Zagrebu održati kulinarsku radionicu sa srednjoškolcima te 3. prosinca masterclass za hrvatske kuhare .

Ovaj je projekt nastavaka gastronomskih događanja započetih u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj “Rendez-vous” (svibanj-rujan 2015.). Suradnja će se nastaviti sljedeće godine u okviru drugog izdanja manifestacije “Good France – Goût de France” (21. ožujka 2016.).