Francuska večer u Hoću knjigu Megastoru

Četvrtak 1. veljače – 19h

Hoću knjigu Megastore- Bogovićeva 7 – Zagreb

 

Hoću knjigu Megastore knjižara organizira književo događanje s najčitanijim hrvatskim književnim blogericama Alis Marić (Čitaj knjigu), ujedno i partnericom događanja, Andreom Cvjetković (Sovin kutak) i Anom Jembrek (Books Rock My World) te partnerima Atout France i Air France koji će se pobrinuti za bezbrižno putovanje jednog para u Grad ljubavi. Poseban pečat cijeloj večeri dat će Michel Forissier, koji će prisutnima približiti poznate lokalitete iz popularne francuske beletristike.

Na ovoj posebnoj večeri raspravljat će se o knjigama „Mala pariška knjižara“ Nine George, „Kako biti Parižanka u svakoj prilici” autorica Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret i Sophie Mas te “Vikend u Parizu” Jojo Moyes.

„Mala pariška knjižara“ prava je književna senzacija koja je očarala svijet i pokazala nam kolika je moć čitanja. Knjižar Jean Perdu, vlasnik jedne neobične ploveće knjižare Pharmacie littéraire, uvijek zna kako pronaći lijek za točno određenu boljku, bilo da se radi o tuzi, melankoliji, rastresenosti ili bilo čemu drugome, a lijek su, dakako, knjige koje Jean smatra slobodom s krilima od papira. Međutim, istodobno ne zna kako izliječiti sebe pa odlazi na putovanje u čarobnu Provansu i potragu za svojim životom.
Nešto laganije štivo krije se iza korica još jedne književne senzacije pod naslovom „Kako biti Parižanka u svakoj prilici“. Vjerujemo da ste barem jednom u životu promatrali te très chic Parižanke i pitali se kako im uspijeva uvijek biti u najboljem mogućem izdanju. Što je najfascinantnije, čini se kao da se ni najmanje ne trude, a izgledaju besprijekorno i jednostavno uživaju u životu. Četiri prijateljice, autorice ove knjige i, dakako, Parižanke, s nama dijele svoje savjete koje možemo primijeniti na sva područja svog života.
Knjiga „Vikend u Parizu“ jednako tako u okrilju jednog od najljepših gradova na svijetu pokazuje kolika je ženska snaga i koliko je važno pronaći samu sebe, bilo da smo tek zagazili u dvadesete ili se već godinama nalazimo u lošem braku. Knjigu čini središnja priča „Vikend u Parizu“, ali i brojne druge. Zanimljivo je da Nell, junakinja naslovne priče, nikada nije bila u Parizu, a ponajmanje na pariškom romantičnom vikendu, pa je pred njom avantura života.

Događanje će se održati u svrhu promocije Francuske i njenih poznatih lokaliteta te najave natječaja u kojem će najkreativnija osoba osvojiti putovanje u Pariz.

Više informacija potražite na: http://hocuknjigu.hr/nase-price/blog-posts/pridruzite-se-francuskoj-veceri-u-hocu-knjigu-mega