Festival Taste the Mediterranean

Od 6. do 9. listopada 2021., Split

Francuski institut slavi događanje “Goût de / good France” uključujući se u festival Taste the Mediterranean !

Hrvatska i Francuska dijele strast prema Mediteranu i gastronomiji, pa francuski chefovi svake godine s radošću dolaze na Festival Taste the Mediterranean podijeliti svoju ljubav prema mediteranskoj kuhinji. Na ovo 9. izdanje pozvano je sedam francuskih chefica, chefova, slastičara i čokoladara koji će sudjelovati u susretima, voditi kulinarske radionice i pripremati večere : Coline Faulquier, Antony Germani, Clément Higgins, Claude Krajner, Lionel Lévy, Ippei Uemura i Laëtitia Visse.

Masterclasses chefova za profesionalce

  • Četvrtak 7. listopada – OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti

9.00–10.20 Chef Lionel Lévy, Hotel InterContinental Marseille, predsjednik udruge Gourméditerranée

  • Petak 8. listopada – OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti

11.50-13.00 pastry chef Clément Higgins, Les bricoleurs de douceurs, Marseille

Masterclasses chefova za studente 2021

  • Četvrtak 7. Listopada, OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti

14h30 Chefica Laetitia Visse, restoran La femme du boucher – Marseille

15h45 Chef Antony Germani, restoran Le Cabanon, Marseille

 

Paneli

  • Četvrtak 7. listopada u 10h – Briig Boutique Hotel

„Ugostiteljstvo za vrijeme i nakon COVID-a,“ uz sudjelovanje chefa Ippei Uemura, restoran Tabi, Marseille

  • Petak 8. listopada u 10h – Briig Boutique Hotel

„Zero waste: važnost upravljanja otpadom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu“, uz sudjelovanje  chefa Lionela Lévyja

Ekskluzivne večere

  • Četvrtak 7. listopada u 20h – hotel Kadena

Uz sudjelovanje chefa Lionela Lévyja i pastry chefa Clémenta Higginsa

  • Petak 8. listopada u 20h – Kinoteka

Uz sudjelovanje chefa Ippei Uemura

  • Petak 8. listopada u 20h – Dvor

Uz sudjelovanje chefice Laetitije Visse i chefa Antonyja Germanija

  • Subota 9. listopada u 20h – Zrno soli

Uz sudjelovanje chefa chocolatier Claudea Krajner, Le temps d’un chocolat, Marseille

  • Subota 9. listopada u 20h – Zora bila

Uz sudjelovanje chefice Coline Faulquier, restoran Signature, Marseille