Festival frankofonskih studenata središnje i istočne Europe

Sveučilišna agencija Frankofonije i Zagrebačko sveučilište organiziraju u Zagrebu od 15. do 19. svibnja 6. Festival frankofonskih studenata središnje i istočne Europe.

Ovo je prvo izdanje koje se organizira van Rumunjeske, te je ove godine domaćin Hrvatska.

65 studenata iz 20 obližnjih frankofonskih zemalja okupit će se kako bi slavili kulturnu raznolikost i izvrsnost Frankofonije.

Studenti će sudjelovati u različitim znanstvenim, umjetničkim i kulturnim radionicama koje će se održavati na francuskom jeziku. Također će se susresti sa zagrebačkim učenicima koji uče francuski.

Osim što slavi mladost i dinamičnost Frankofonije, ovaj festival također promišlja i pruža informacije o adutima Frankofonije, francuskog jezika i frankofonskih kultura.Tijekom okruglog stola (u srijedu 17. svibnja u 15h) na temu „Korisnost frankofonije“ frankofonske osobe iz sveučilišnog, diplomatskog i gospodarskog svijeta govorit će o načinima na koji im je znanje francuskog jezika pomoglo u razvoju njihovih karijera.

Završna gala večer na kojoj će studenti predstaviti rezultate svojega rada u okviru radionica (koreografije, šansona, kazališne improvizacije, fotografija, novinarstvo i molekularna biologija) održat će se u petak 19. svibnja.