Izložba Andréa Joliveta: “Sjećanje na san”, slike-fotografije i knjige umjetnika

Od 19. lipnja do 8. srpnja  2018.  – Francuski institut u Hrvatskoj – Preradovićeva 5 – 10 000 Zagreb

 

Otvorenje u srijedu 20. lipnja u 18h : André Jolivet i Jean de Breyne govorit će o « knjigama umjetnika u Francuskoj te o suradnji slikara i pjesnika », nakon čega će poeziju čitati Vanda Mikšić i Jean de Breyne.

 

Francuski institut u Hrvatskoj ima zadovoljstvo od 19. lipnja do 8. srpnja ugostiti francuskog slikara Andréa Joliveta s izložbom na kojoj će predstaviti svoje slike i knjige umjetnika.  

Rođen 1964., André Jolivet živi i radi u Plougonvenu (Bretanja). Ovaj strastveni ljubitelj odnosa između teksta i slike autor je, između ostalog, više od 200 knjiga umjetnika koje je ostvario samostalno ili u suradnji s drugim autorima. Izložba u Zagrebu predstavit će nam neke od tih knjiga koje su, kao spoj slikarstva i poezije, nastale u suradnji s hrvatskom pjesnikinjom i prevoditeljicom  Vandom Mikšić te francuskim pjesnikom i izdavačem Jeanom de Breyneom (naklada L’Ollave).  

Vanda Mikšić i Jean de Breyne, uz pomoć prevoditeljice Lee Kovács, pročitat će nam nekoliko svojih pjesama na dan otvorenja u srijedu 20. lipnja u 18h.