Ekonomski tjedan

Rendez-vous

RADIONICA NA TEMU KLASTERA I GOSPODARSKI FORUM

Gospodarska događanja u okviru festivala Rendez-vous održat će se u tjednu 25. – 29. svibnja 2015. godine u Zagrebu. Događanja su organizirali Ministarstvo gospodarstva RH, Veleposlanstvo Francuske u RH, Hrvatska gospodarska komora, Pariška gospodarska komora i Francusko-hrvatski poslovni klub.

Nakon predavanja ekonomista Thomasa Pikettya, ekonomski je tjedan drugo važno događanje na ovome polju na festivalu Rendez-vous.
U cilju poticanja bilateralnih trgovinskih veza, organizatori festivala odlučili su tijekom ovog mjeseca jedan tjedan, od 25. do 29. svibnja, posvetiti razmjenama između francuskih i hrvatskih gospodarskih aktera.
U ovom okviru, dana 26. svibnja u 10 sati, veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, gđa Michèle Boccoz i pomoćnik ministra gospodarstva, g. Tomislav Radoš u prostorijama Hrvatske gospodarske komore svečano će otvoriti Francusko-hrvatski gospodarski forum o klasterima. U zajedničkoj organizaciji Veleposlanstva i Ministarstva gospodarstva, na Forumu će biti predstavljeni razvojne politike hrvatskih i francuskih klastera u kontekstu Strategije pametne specijalizacije, primjeri najboljih praksi hrvatskih i francuskih klastera konkurentnosti te usporedba poreznih poticaja za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj i drugim zemljama. Posebno će se predstaviti francuski klasteri iz područja zdravstva, energije, održivog razvoja, prijevoza, sigurnosti i prehrane.
Sljedećeg dana, 27. svibnja, Hrvatska gospodarska komora ugostit će Francusko-hrvatski gospodarski forum u suorganizaciji s Francusko-hrvatskim poslovnim klubom i Pariškom gospodarskom komorom te uz potporu Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj.
Francuska društva željna surađivati s Hrvatskom na području raznih gospodarskih sektora sudjelovat će u ovoj manifestaciji koja će im omogućiti da bolje upoznaju gospodarsku situaciju u Hrvatskoj. Ovo je također prigoda da s hrvatskim partnerima rasprave o konkretnim oblicima suradnje. Francusko revizorsko društvo Mazars predstavit će potencijalnim ulagačima porezne i pravne karakteristike hrvatskog tržišta.


Kontakt : gđa Andrea Petrić, HGK, tel. 01 456 17 84

Uz sudjelovanje Mazarsa

Mazars-Logo

rendezvous_blok