Dijalog djeluje – kako kulturni i religijski dijalog stvara stabilno društvo u Europi

Rendez-vous

U okviru 9. Festivala tolerancije, 17. travnja 2015. godine od 17 do 19 sati će se u kinu Tuškanac (Tuškanac 1, Zagreb) održati okrugli stol na temu “Dijalog djeluje – kako kulturni i religijski dijalog stvara stabilno društvo u Europi”.

Govornici okruglog stola:
• g. Mevludi Arslani (Hrvatska), ravnatelj, Islamska gimnazija Dr. Ahmeda Smajlovića, Zagreb
• g. Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini
• Prof. Jose Carlos Carvalho (Portugal), predavač na Catholic Portuguese University u Portu
• PD Mag. Dr. Ernst Fürlinger (Austrija), voditelj Centra za religiju i globalizaciju, Danube University Krems
• Prof. Joseph Maïla (Francuska), profesor geopolitike, medijacije i medjunarodnih odnosa u ESSEC-u, School of Management, Francuska

Joseph Maïla, politolog i bivši diplomat, u Zagrebu će 16. travnja 2015. godine održati predavanje na temu „Diplomacija kao izazov religijama“. Predavanje će biti održano u okviru poslijediplomskog specijalističkog studija diplomacije Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Joeph Maïla će također sudjelovati i na europskom okruglom stolu o interreligijskom dijalogu, u suradnji s mrežom EUNIC Hrvatska i Festivalom Tolerancije.

Također će biti gost emisije o suvremenoj povijesti na Trećem programu HRT-a, „Treća povijest“, autora i voditelja Tvrtka Jakovine, u kojoj će govoriti o povijesti Libanona u 20. stoljeću.

Trenutno profesor geopolitike, medijacije i međunarodnih odnosa na školi menadžmenta ESSEC, Joseph Maïla sudjelovao je u objavljivanju mnogih djela i studija o sukobima i medijaciji kao i o političkoj Frankofoniji.

Joseph Maïla zaredom je obnašao dužnost direktora Odjela za vjerske poslove (2009. – 2010. godine) i direktora Uprave za perspektivu u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Francuske (2010. – 2012. godine).

Više informacija na: www.festivaloftolerance.com

rendezvous_blok