Dva francuska filma na Tjednu Afrike 2016.

Ovogodišnje izdanje Tjedna Afrike održat će se od 24 do 29. svibnja 2016 u Zagrebu. Na programu su brojne aktivnosti : izložbe, koncerti, predavanja, degustacije, ples i filmovi s posebnom francuskom večeri koja će se održati 27. svibnja u Tuškancu !

Ne propustite dva francuska filma :

27. svibnja – 17h

KIRIKOU I STRAŠNA VJEŠTICA (KIRIKOU ET LA SORCIERE), Michel Ocelot  (1998, 71’)

Grand prix za najbolji dugometražni animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyu u 1999. i brojne druge međunarodne nagrade. 

 Kirikou2

 

Mali Kirikou se rodio u afričkom selu na koje je strašna vještica Karaba bacila svoje čini: izvor je presušio, seljani se ucjenjuju, muškarci su oteti ili su zagonetno nestali. “Ona ih jede!”, izjaviše praznovjerni seljani. No otkad se Kirikou izrodio iz majčine maternice, želi osloboditi selo Karabine kletve i doznati uzrok njezine zloće. Njegova pustolovna putovanja vode ga na Zabranjenu planinu, gdje ga čeka Mudri čovjek koji zna Karabu i njezine tajne.

 

  • 27. svibnja – 21h

TEY (AUJOURD’HUI), Alain Gomis (2012, 88’)

Grand Prix na festivalu afričkog filma u Milanu, 2012., Specijalna nagrada žirija na Festivalu u Kartagi, JCC, 2012. Etalon d’or de Yennenga, Fespaco, 2013.

 Tey

Kako nekad biva, svi su znali. Ali kako? Nitko ne može točno odgovoriti, možda je riječ o iskustvu. Izgleda da smrt još najavljuje svoj dolazak. To se događa večer prije poput sigurnosti koja silazi u tijelo onoga koji je izabran i njegovih bližnjih. Nema sumnje ni moguće borbe. Danas će biti Satchéov posljednji dan.

 

Preuzmite program festivala TjedanAfrike program 2016

Više na : http://dyalli.hr/